Voor verwijzers
Een cliënt verwijzen in Haaglanden-Westland-Rijnmond

Bij ’s Heeren Loo Het Westerhonk kan jouw cliënt met een lichte verstandelijke beperking terecht voor uiteenlopende zorg en ondersteuning. Van ambulante ondersteuning tot 24-uurs zorg. En hebben wij de juiste zorg niet zelf in huis? Dan verwijzen we je door naar de juiste plek.

Ben je op zoek naar algemeen advies? Hier vind je meer informatie voor verwijzers

Ondersteuning en begeleiding

 • Groepswonen

  (Kwetsbare) jongeren die altijd begeleiding nodig zullen hebben, kunnen wonen in onze groepswoningen op woonzorgpark Het Westerhonk in Monster en in woonwijken in het Westland. Wij geven hen begeleiding en ondersteuning op maat, bijvoorbeeld bij het vergroten van hun weerbaarheid. Alles is gericht op het vergroten van hun zelfredzaamheid en het leiden van een zo zelfstandig mogelijk bestaan. Dus we werken aan afbouw van begeleiding en opbouw van zelfstandigheid.

  Studio wonen


  Voor deze (kwetsbare) jongeren die altijd begeleiding nodig zullen hebben, zijn er ook studio’s op ons woonzorgpark Het Westerhonk in Monster en in woonwijken in het Westland beschikbaar. Zij krijgen hun eigen studio met badkamer en keuken. Zelfstandig wonen lukt al, maar er is begeleiding op maat. Willen ze hulp bij bijvoorbeeld hun financiën, social media of gesprekken op het werk? Dan zijn wij er voor hen, gericht op hun zelfstandigheid, weerbaarheid en zelfredzaamheid.

 • Hulp thuis

  Soms loopt het even niet lekker thuis. Dan komen we bij gezinnen langs, waarbij we ouders, verwanten en de cliënt helpen met gedrags- en/of sociaal-emotionele problemen, zoals leren omgaan met boosheid. Vaak is een beetje hulp al genoeg en kan een verhelderend gesprek al leiden tot verbeteringen. Maar ook voor een onderzoekstraject of specifieke behandelingen, bijvoorbeeld EMDR, ben je bij ons aan het goede adres. Dat kan thuis, maar ook bij onze polikliniek in Monster.

  Logeren


  De begeleiding van jongeren met een lichte verstandelijke beperking kan zwaar zijn. Daarom bieden we op woonzorgpark Het Westerhonk de mogelijkheid om te logeren, in de weekenden, doordeweeks of in de vakantieperiode. De cliënt verblijft dan in een groepswoning met begeleiders. Zij gaan in die tijd samen met de cliënt aan de slag om (meer) structuur aan te brengen in zijn of haar leven.

  Overbruggingszorg


  Staat jouw cliënt op de wachtlijst bij 's Heeren Loo of een andere zorginstelling? Dan kunnen we je toch al ondersteunen door in de tussentijd te bekijken welke zorg wel mogelijk is.

  Zelfstandig wonen


  We ondersteunen jongeren en gezinnen ook ambulant bij terugkeer naar huis of naar een eigen woning.

 • Kortdurende behandeling

  Als er direct een ontlasting nodig is voor het gezin, kunnen wij voor kortdurende vervanging van de opvoedingssituatie zorgen voor de jongere voor een periode van 6 tot maximaal 12 weken. Ook is behandeling met observatie nodig voor een periode van 6 maanden tot 1 jaar. Tijdens deze periode onderzoeken we wat de hulpvraag is met als doel dat de jongere weer terug naar het gezin kan.

  Langdurige behandeling


  Als er meerdere problematieken spelen, kunnen wij de begeleiding en behandeling van een cliënt overnemen. De jongere verhuist dan voor een jaar (met mogelijkheid om te verlengen tot 3 jaar) naar groepswoning met begeleiding en intensieve behandeling. Deze richt zich op het verminderen van probleemgedrag, het aanleren van nieuwe vaardigheden, het leren omgaan met verantwoordelijkheden en structuur leren aanbrengen in hun leven.

  Behandeling en training


  Voor jongeren die graag zelfstandig willen wonen, zijn er speciale jongerenwoningen in woonwijken in ’s-Gravenzande, Monster en Wateringen. Naast behandeling krijgen ze ook trainingen op maat, gericht op het vergroten van hun zelfredzaamheid. We werken aan afbouw van behandeling en ondersteunen de jongeren naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan.

  Begeleiding en training


  Jongeren die geen behandeling, maar wel begeleiding en training nodig hebben, kunnen bij ons wonen in speciale trainingswoningen en studio’s voor jongvolwassenen. Ze worden hier op maat getraind in zelfstandig wonen. We leren de jongeren niet alleen koken, schoonmaken, enz. maar begeleiden hen ook bij (het vinden van) werk, studie, dagbesteding en vrije tijd.

  Scholing en coaching


  Bij de academie voor Zelfstandigheid van ’s Heeren Loo in Monster kunnen jongeren opleidingen volgen, die gericht zijn op de zelfredzaamheid. Zijn de jongeren toe aan een baan? Dan kunnen onze jobcoaches hen ondersteunen bij het vinden en behouden van passend werk of stageplaats.

 • Ons expertisecentrum LVB zet zich in om kennis over LVB te vergroten, te bundelen en te verspreiden. Daarvoor werken we samen met andere organisaties en doen we wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met universiteiten. Die kennis vertalen we in praktische hulpmiddelen voor begeleiding en behandeling.

 • Jeugdwet, Wmo, Wlz, Wlz VPT, Wlz MPT

 • We willen jouw cliënt zo snel mogelijk verder helpen met passende zorg. De zorgbemiddelaar bij jou in de buurt heeft de meest actuele informatie en kijkt graag samen met jou naar de beste oplossing.

 • Met onze zorgzoeker kun je snel scannen met welke zorg en ondersteuning we jouw cliënt in deze gebieden verder kunnen helpen.

Ambulante ondersteuning regio Den Haag, Westland en omstreken

Onze ambulant begeleiders staan klaar voor mensen vanuit verschillende gemeentes. Wij bieden ondersteuning aan mensen met een hulpvraag uit de regio Haaglanden. Zo begeleiden wij (jong)volwassenen uit onder andere Den Haag, Westland, Delft, Rijswijk en Midden-Delfland.

Arbeidsmatige dagbesteding en arbeidstraining

Voor jongeren en jongvolwassenen met een LVB

Op Het Westerhonk zijn diverse werkplekken en dagbesteding voor cliënten die op Het Westerhonk of een van onze buitenlocaties wonen, maar ook voor externe cliënten. Afhankelijk van de wensen en doelen, kunnen cliënten doorstromen naar andere werkplekken. En als iemand er aan toe is, bereiden we hem of haar voor op werk bij een gewoon bedrijf. Ook kunnen cliënten trainingsprogramma’s volgen en certificaten halen. 

Meer informatie

Zorgzoeker voor Haaglanden-Westland-Rijnmond

Met deze zorgzoeker kun je snel scannen met welke zorg en ondersteuning we jouw cliënt in deze gebieden verder kunnen helpen.

Cliënt aanmelden

Heb je een zorgvraag en denk je dat ’s Heeren Loo kan helpen? Onze medewerkers denken graag met je mee over mogelijkheden voor ondersteuning. Wil je eerst telefonisch overleg? Neem dan contact op via 088 - 036 40 30.

Vraag het Tara

Heb je algemene vragen over wonen voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking? Ik ben Tara van den Berg, manager zorg. Mail of bel mij en ik beantwoord graag je vragen.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over woonzorgpark Het Westerhonk. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Routebeschrijving naar Het Westerhonk

Neem contact op
Terug naar boven