Perspectief op werken en leren
in regio Westland

Voor wie niet mee kan komen op het reguliere onderwijs of werk zijn er veel mogelijkheden. Zo ook bij ’s Heeren Loo Het Westerhonk. Ongeacht wat de obstakels zijn, kijken wij altijd verder naar wat iemand wel kan en wat de mogelijkheden zijn om te kunnen ontwikkelen. Voorop staat dat we iedereen perspectief willen bieden.

Wij werken hierbij met het oog op de participatieladder. De ladder bestaat uit 6 stappen. Bij iedere stap zijn er voor de (jong)volwassenen verschillende mogelijkheden. Wij zoomen in op de arbeid gerelateerde stappen.

Voor wie?

Wij bieden perspectief aan (jong)volwassen met een lichte verstandelijke beperking en/of andere ontwikkelingsobstakels die vastlopen in een onderdeel van hun leven. We helpen hen bij het vinden van leer- en werkplekken.

Jobcoaches

De jobcoaches zijn vanaf het moment van aanmelding betrokken. Zij kijken samen met de deelnemer welke locatie het beste bij hem of haar past. Dit kan een locatie zijn op woonzorgpark Het Westerhonk of een buitenlocatie. Als er een geschikte plek is gevonden ondersteunen de begeleiders van de locatie hen tijdens het werk.

Jobcoaches kunnen de deelnemers altijd begeleiden als zij ergens vastlopen. Ook bij de overstap van dagbesteding naar vrijwilligerswerk of een betaalde baan blijven zij waar nodig betrokken

Leren op een (arbeidsmatige) dagbestedingsplek

  • Op verschillende locaties bieden wij (arbeidsmatige) dagbesteding. We hebben 250 leerwerkplekken op het woonzorgpark en buitenlocaties. Denk hierbij aan branches zoals horeca, groenonderhoud, dierverzorging, houtbewerking, creatief en administratie. Er zijn onder andere mogelijkheden bij de ECO-street, Belevingstuin de Bosroos, Informatiepunt Receptie, FC ’s-Gravenzande, Atelier TOP en Kadowinkel de Hooge Hoed. Hier kun je de vaardigheden ontwikkelen die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Om samen te werken aan perspectief, leren we je meer dan alleen de vaardigheden die nodig zijn om binnen de dagbesteding te werken.

  • De locaties Houtbewerking Stoer, Terrein & Groen, restaurant Samen en Duinboerderij Willemshoeve zijn erkende leerwerkplekken. Hier heb je de mogelijkheid om naast het werk een brancheopleiding te volgen. Dit kan bij de Academie voor Zelfstandigheid. 

    We bieden verschillende brancheopleidingen aan: Assistent Facilitair, Assistent Logistiek, Assistent Groen en Woonhulp. Met de brancheopleiding kun je een certificaat of diploma halen. Dit vergroot het zelfvertrouwen, maar biedt ook perspectief voor doorstroommogelijkheden.

  • Vanuit een leerwerkplek is het mogelijk om door te stromen naar een andere werkplek. Dit kan vrijwilligerswerk of betaald werk zijn. De mogelijkheden van de (jong)volwassenen zijn leidend. Op basis hiervan kunnen vervolgstappen worden gemaakt, zoals het doorstromen naar een vaste baan. 

    Terugkeren naar een leerwerkplek kan ook. We kijken samen wat passend is voor de (jong)volwassene. Wij vinden het belangrijk dat er voor iedereen een prettige werk- of leerplek wordt gevonden.

Meer informatie 

Wil je meer informatie over de mogelijkheden of een cliënt/verwant aanmelden? Onze jobcoaches Raymond en Elmar staan voor je klaar om je verder te helpen.

Terug naar boven