Dagbesteding, leren en werken

Wat vind je leuk? Wat kun je? En wat wil je leren? Dit vragen we jou als je bij ons op zoek gaat naar een fijne daginvulling. Dat vinden we belangrijk. Want leuk werk is goed voor je zelfvertrouwen en maakt je leven fijner. Bij Noorderhaven is van alles mogelijk, zoals werken in de keuken, de winkel, het groenonderhoud, in een atelier of een productielokaal. Je kunt ook snoezelen of rijden op een huifbed. Keus genoeg dus.

Dit kun je doen op Noorderhaven

  • Actief bezig zijn: Heb je veel energie? Dan is actief bezig zijn als dagbesteding echt voor jou. Dat kan bij de kinderboerderij, de manege in de sportzaal.
  • Contact met gasten en klanten: Vind je het leuk om in een winkel of koffiehuis te werken? Dan is dagbesteding bij de receptie, KNUS, de Boterbloem of de Klaproos iets voor jou.
  • Nuttig bezig zijn met productiewerk: Houd je van inpakken, sorteren of dingen in elkaar zetten? Neem eens een kijkje bij Theemakerij 't Stekkie, de Voedselbank, de Kunstuitleen, de Repro of de Kaarsenmakerij.
  • Mooie dingen maken: Maak je graag mooie dingen? Dat kan bij Atelier 6, 8, 10, Recreatief of Afgezaagd.
  • Dingen ervaren: Heb je ernstige beperkingen, dan kun je nog wel dingen ervaren, zoals rijden op een huifbed of snoezelen.
  • Nieuwe dingen leren: Iedereen kan zich ontwikkelen, ook als je een verstandelijke beperking hebt. Wat wil jij leren? Daar helpen we je graag bij.
  • Werken bij een bedrijf: Misschien kun je op den duur zelfs bij een echt bedrijf werken. Een jobcoach helpt je daarbij. 

Nanne

"Ik ben als kok op Noorderhaven begonnen. Toen de keuken werd gesloten, heb ik me omgeschoold tot activiteitenbegeleider en kwam ik bij de voedselbank van Noorderhaven te werken. Het mooiste aan mijn werk is het helpen van mensen met een beperking. Zelf noem ik hen eigenlijk het liefst ‘mensen met mogelijkheden', want ze hebben vaak alleen een steuntje in de rug nodig. Ze hebben niet om de beperking gevraagd, het overkomt hen en wie ben ik om hen dan niet verder te helpen?
Het zijn vaak kleine dingen waardoor het zelfvertrouwen van een cliënt al kan groeien. Sommige cliënten hebben bijvoorbeeld nog nooit afgewassen en door hen dat aan te leren, voelen zij zich waardevol. Zoiets kleins als afwassen kan voor een cliënt ontzettend groot zijn."

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over woonzorgpark Noorderhaven? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond. 

Adres en route

Eikenhout 310
1787 RA Julianadorp

Routebeschrijving naar Noorderhaven

Neem contact op
Terug naar boven