Gedenkplek op Noorderhaven | 's Heeren Loo
Vacatures 13 nieuw

Gedenkplek op Noorderhaven

Als er op Noorderhaven iemand overlijdt dan komt er een blaadje gemaakt door het houtlokaal met daarop de naam van de overleden bewoner in de boom te hangen. Dit blaadje blijft daar hangen tot Namen Noemen (jaarlijkse herdenking van overleden bewoners). Tijdens Namen Noemen krijgt de familie het blaadje uit de boom mee naar huis. De namen van de overleden bewoners worden vanaf Namen Noemen op de gedenkplek bij gegraveerd. 

De gedenkplek is ontworpen door cliënten van de kunstenaarsgroep onder leiding van Jan Nijhof. Op de achtergrond is de ondergaande zon weergegeven en de uitsneden verbeelden takken. 

Het beeld van het fluitende meisje is geschonken door voormalig directeur van Noorderhaven Nanno Meijn. De gedenkplek is mede tot stand gekomen door de stichting vrienden van Noorderhaven en het bestuur van de familievereniging.

Geschiedenis gedenkplek

Vanaf 1971 is er op Noorderhaven een traditie van het gedenken van onze overleden bewoners. Tussen 1971 en 1996 werden de namen van de bewoners die waren overleden op een gedenkplaat afgedrukt. In 1996 is er een gedenkmuur gekomen.Dit was een scholingsproject voor leerling metselaars.

De gedenkmuur werd gemaakt ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Noorderhaven. De officiële onthulling was op 3 september 1996. Deze muur is in 2010 afgebroken. De naamplaatjes zijn toen naar familie/verwanten gegaan. De plaatjes die overbleven kwamen op de gedenkboom. Deze boom staat in het blok.

Extra informatie

De lijst met namen van de mensen die op Noorderhaven hebben gewoond en zijn overleden is niet compleet. Graag vullen we de naam van uw geliefde aan. U kunt hiervoor contact met ons opnemen. 

Terug naar boven