Kom langs

Woonzorgpark is een groene oase in de Noordkop. Met bos, open velden, watertjes, de kinderboerderij en de speeltuin is het er heerlijk wandelen en recreëren. Voor een kopje koffie kun je terecht bij KNUS.

Koffie met wat lekkers bij KNUS

Bij dagbesteding KNUS kun je genieten van een lekkere kop koffie, zelfgebakken stroopwafel of een verse smoothie. Neem plaats aan de gezellige stamtafel, kies een tafeltje aan het raam of ga heerlijk buiten zitten op het terras. Een zakje chips, snoep, kleurplaat of knutselpakket koop je hier ook. Bij KNUS werken mensen met een verstandelijke beperking in de keuken en bij de kassa. Zij doen dit onder leiding van begeleiders.

Leef je uit in de speeltuin

Ga vooral naar onze bijzondere speeltuin, die uitnodigt om zelf te ontdekken. Klim omhoog bij de berghelling en ga met de glijbaan naar beneden. Of maak muziek in het symfoniehuisje. De trampoline is groot genoeg voor een rolstoel of ligbed. In de mandschommel kan iedereen heerlijk schommelen, ook als je een lichamelijke beperking hebt.

Dieren knuffelen op de  kinderboerderij

Knuffelen met konijnen, de borstelige vacht van de varkens voelen of de zachte neus van de ezel aaien. Dat kan allemaal op onze kinderboerderij met kleinvee, geiten, varkens en ezels. Iets verderop in de paardenweide grazen Fjordenpaarden en Tinkers.

Hertenkamp
De herten hebben een hertenkamp  vlak bij de kinderboerderij. Daar lopen ze beschut onder de bomen. 

Mensen met een verstandelijke beperking verzorgen de dieren. Lees hieronder meer over dagbesteding op de kinderboerderij.

Gedenkplek op Noorderhaven

Al vanaf 1971 gedenken we onze overleden bewoners. Sinds 2018 gebeurt dit op de huidige gedenkplek. Daar staan sokkels met namen van overleden bewomers en op de achtergrond een ondergaand zon. In het doorkijkje staat het beeld van een fluitend meisje dat geschonken is door de voormalig directeur van Noorderhaven Nanno Meijn.

Gedenkplek op Noorderhaven

Vanaf 1971 is er op Noorderhaven een traditie van het gedenken van onze overleden bewoners.

Lees meer

Jubileumbos

Of je nu cliënt, medewerker of vrijwilliger bent, je blijft vaak jarenlang verbonden aan Noorderhaven. Daar zijn we blij mee. Daarom vieren we hun 25-jarig jubileum graag op een bijzondere manier: de jubilarissen mogen op boomplantdag een door hun zelf uitgekozen boom planten in het jubileumbos. Zo ontstaat een mooi en afwisselend bosgebied.
Elke boom heeft een unieke GPS-code waarmee de jubilaris zijn eigen boom kan terugvinden.

Wie zijn de jubilarissen?

De jubilarissen zijn cliënten die 25 jaar bij ons (begeleid) wonen of werken en medewerkers en vrijwilligers die zich al net zo lang inzetten voor cliënten in de regio’s Den Helder en Noordwest-Nederland.

Beleefbos

Ruiken, horen, voelen, zien en proeven. Het Beleefbos aan de zuidoostkant van het terrein van Noorderhaven is een paradijs voor de zintuigen en nodigt uit voor een wandeling.
Rond de vijver en tussen de laantjes hoor je de vogels fluiten, ruik je bloemen en planten, zie je verschillende kleuren en voel je de zachte bladeren. Veel beplanting is eetbaar. Van de oogst koken we een maaltijd, bakken we een appeltaart, maken we een smoothie of we verwerken het tot thee. De mannen van de groenploeg onderhouden het bos.

Contact

Wil je meer weten over woonzorgpark Noorderhaven? Of heb je een vraag? Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur. Bel 088 - 036 20 30 of mail naar klantcontact.nh@sheerenloo.nl.

Adres en route

Eikenhout 310
1787 RA Julianadorp

Routebeschrijving naar Noorderhaven

Terug naar boven