De uil

We staan hier bij het beeld de uil. Het is een stoer beeld. Het is ook het enige beeld waarvan ik weet dat iemand er een tatoeage van heeft laten maken, die staat op z'n rug. Als je tegen het licht inkijkt dan kan ik me daar wel wat bij voorstellen want het is een mooi grafisch geheel.

Ik heb er met heel veel plezier aan gewerkt. In de staart waarop het beeld staat zit glas. Dat was noodzakelijk om contragewicht te geven. Het geeft glinstering tijdens een onverwacht moment als je erlangs loopt. Je kan er niet meer doorheen kijken.

Misschien vraag je je af waarom bij dit beeld geen bankje omheen staat? We hebben de arena weggelaten omdat dit veld in de herfst en in de winter vaak onder water staat of ieder geval zo drassig is dat je niet bij het bankje zou kunnen komen. En dan is het onzin om mensen te verleiden om die drassigheid in te lopen. Bovendien kan deze uil nu aanvliegen zoals dat hoort. De uil maakt een duikvlucht, komt op je af, geruisloos in de nacht of in de vroege ochtend. Ineens is hij daar met een enorme precisie. Met zijn kop kan hij 360 graden draaien. Dankzij deze scherpe blik verschalkt hij menig veldmuis.