Wonen en logeren
Wonen op Noorderhaven is beschermd wonen in een rustige, groene omgeving

Een groot deel van de woningen op ons woonzorgpark is voor mensen met een verstandelijke beperking.  Daar krijgen ze de ondersteuning die zij nodig hebben voor een goed leven. Daarnaast zijn er wijkjes waar particulieren wonen. Zo vinden veel mensen een veilig thuis op Noorderhaven.

Heb je een verstandelijke beperking en veel zorg nodig? Dan is beschermd wonen op Noorderhaven misschien iets voor jou. Naast mooie ruime woningen zijn veel voorzieningen dichtbij. Denk aan de polikliniek of dagbesteding. Logeren in een van onze logeerhuizen is ook mogelijk.

Lijkt wonen op Noorderhaven jou wel iets? Dan horen we graag jouw wensen. Samen bekijken we welke zorg en ondersteuning je nodig hebt.
En samen zoeken we naar de beste woonplek.

Woningen voor oudere mensen

Word je al wat ouder? En heb je daardoor veel zorg nodig? Kom dan eens kijken in een van onze woningen speciaal voor oudere mensen met een verstandelijke beperking. Je begeleiders stimuleren je om je vaardigheden te behouden en helpen je bij wat niet meer gaat. De sfeer op de woning is rustig en gemoedelijk. En we maken het gezellig in de gezamenlijke woonkamer. De dagbesteding is vaak op de woning. Natuurlijk zijn de woningen rolstoeltoegankelijk.

Anita

“Ik werk al lang met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Een aantal van hen woont hier al 13 jaar, daarom kan ik met hen lezen en schrijven. Toch leer ik nog steeds nieuwe dingen. Dat is het leuke van werken met deze cliënten: geen dag is hetzelfde en er is altijd reuring. Ook blijven de cliënten zich ontwikkelen. Ze hebben bijvoorbeeld geleerd om te praten, in plaats van boos te worden uit frustratie of onmacht. We gaan nu ook met elkaar op vakantie, of dagjes uit.”

Woningen voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag

In deze rustige woningen krijgen mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) intensieve begeleiding. Je begeleiders zorgen voor rust, structuur en duidelijkheid; ze zijn er voor je. Je krijgt ondersteuning van een multidisciplinair team. Dit team bestaat uit de manager zorg, de gedragswetenschaper en de arts verstandelijk gehandicapten (Arts VG). Als dat nodig is, krijg je begeleiding en behandeling van specialisten, zoals een ergotherapeut, een fysiotherapeut of een logopedist.

Woningen voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen

Ook voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB) hebben we fijne woningen in een rustige, sfeervolle en huiselijke omgeving. Met goede verlichting en een prettige akoestiek. Onze begeleiders weten veel over EMB. Ze verzorgen je goed en begrijpen het als je iets duidelijk wilt maken. Je begeleiders zijn alert en altijd dichtbij.

Petra

“Ik heb me nog geen dag verveeld en leer nog elke dag. Werken met mensen met EMB is klein kijken: wat doet de cliënt en wat bedoelt de cliënt. Ik sluit aan bij de cliënten en let goed op mimiek, geluiden en andere signalen. Zo kan ik met hen communiceren en bijdragen aan de eigen regie van de cliënt. We gebruiken bijvoorbeeld afbeeldingen. Daarbij kan de cliënt zelf kiezen door naar de afbeelding te lachen of te wijzen.
Het is fijn samen met familie en het team te zorgen dat zij zich prettig voelen en de juiste zorg en ondersteuning ervaren."

Woningen voor mensen met een verstandelijke beperking en/of doofblindheid

Bijzonder zijn de 2 woningen voor mensen met een verstandelijke beperking die doof/slechthorend en/of slechtziend/blind zijn. De woningen hebben aangepast licht en akoestiek. En ze hebben kleurcontrasten op de wanden en vloeren. Alles heeft een vaste indeling en plek en er zijn vaste looproutes. Dat maakt de woningen veilig en overzichtelijk voor jou. De gespecialiseerde begeleiders zijn altijd dicht bij je en weten wat je nodig hebt.

Logeren

Logeren in een logeerhuis is leuk voor je kind en voor jou als ouder! Je kind ontmoet nieuwe vriendjes, doet leuke dingen en ontwikkelt nieuwe vaardigheden. Natuurlijk krijgt je kind de juiste begeleiding. En jij als ouder hebt even tijd voor je zelf en eventuele andere kinderen. Ook houden we goed contact met jou. Want zij kennen jou het beste. We vertellen hoe het logeren gaat. Je kind kan komen logeren in logeerhuis Heldenhaven en logeerhuis De Perenboom.

Bekijk de woningen op Noorderhaven

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over woonzorgpark Noorderhaven? Of heb je een vraag? Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur. Bel 088 - 036 20 30 of mail naar klantcontact.nh@sheerenloo.nl

Adres en route

Eikenhout 310
1787 RA Julianadorp

Routebeschrijving naar Noorderhaven

Neem contact op
Terug naar boven