Dagbesteding, leren en werken

Wat vind je leuk? Wat kun je? En wat wil je leren? Dit vragen we jou als je bij ons op zoek gaat naar een fijne daginvulling. Dat vinden we belangrijk. Want leuk werk is goed voor je zelfvertrouwen en maakt je leven fijner. Bij Noorderhaven is van alles mogelijk, zoals werken in de keuken, de winkel, het groenonderhoud, in een atelier of een productielokaal. Je kunt ook snoezelen of rijden op een huifbed. Keus genoeg dus.

Leuke en zinvolle dagbesteding

Lekker in beweging in het groen of de sporthal

Heb je veel energie? Dan is de groengroep misschien iets voor jou. Lekker aanpakken in het bos. Ook kun je dieren verzorgen op de kinderboerderij of manege. En na een dag hard werken ga je moe en voldaan weer naar huis. Een ander actieve dagbesteding is sporten buiten of in onze sporthal.

Contact met gasten en klanten in een koffiehuis of winkel

Vind je het leuk om contact te hebben met anderen? Denk dan eens aan dagbesteding in een koffiehuis of winkel. Je helpt de klanten zo goed mogelijk en maakt een praatje. Natuurlijk krijg je goede begeleiding, zodat je precies weet wat je moet doen. Kortom: het is een afwisselende en gezellige dagbesteding. Ga gerust eens kijken bij de receptie, KNUS, de Boterbloem of de Klaproos.

Nuttig bezig zijn met productiewerk

Houd je van inpakken, sorteren of dingen in elkaar zetten? Dan is productiewerk misschien de juiste dagbesteding voor jou. Omdat we je werk opdelen in kleine stukjes, weet je altijd wat er moet gebeuren. Neem eens een kijkje bij Theemakerij 't Stekkie, de Voedselbank, de Kunstuitleen, de Repro of de Kaarsenmakerij.

Mooie dingen maken bij handvaardigheid

Maak je graag mooie dingen? Dat kan in een atelier of werkplaats. Je werkt met hout, klei, stof of wol. Je kunt ook doek, servies of vazen beschilderen. En wie van grote dingen maken houdt, kan terecht in de timmerwerkplaats Afgezaagd. Er is van alles mogelijk. En wat je hebt gemaakt, verkopen we in een van onze cadeauwinkels. Dat maakt deze dagbesteding extra leuk. Neem eens een kijkje bij Atelier 6, 8, 10 of Afgezaagd. 

Zintuigen stimuleren met belevingsgerichte activiteiten

Heb je een ernstige verstandelijke beperking? Dan zijn belevingsgerichte activiteiten een fijne dagbesteding. We stimuleren je zintuigen, zodat je meer contact hebt met je omgeving. Tijdens een wandeling (al of niet in een rolstoel) of een rondje in de bolderkar voel je de wind op je huid en hoor je de vogels fluiten. Luisteren naar muziek of snoezelen in je woning maakt je heerlijk ontspannen. Jongeren kunnen meedoen aan ontwikkelingsgerichte activiteiten. Op Noorderhaven is geen aparte snoezelruimte.

Leren op een manier die bij jou past

Iedereen kan zich ontwikkelen, ook als je een verstandelijke beperking hebt. Wat wil jij leren? We horen het graag. Samen bekijken we wat jij leuk vindt. En welke mogelijkheden er voor jou zijn. Praat er eens over met je ouders of met familie. Je kunt ons ook bellen. We denken graag met je mee.

Bij de afdeling ‘Scholing en vorming’ kun je trainingen en cursussen volgen. Meestal doe je dat in een groep. Bij de academie voor Zelfstandigheid kun je leren om zelfstandiger te worden. Ook kun je certificaten behalen: zoals HACCP, VCA, het bosmaaiercertificaat, het kettingzaagcertificaat en het certificaat gemotoriseerd grasmaaien. Kortom: bij ons ben je nooit uitgeleerd.

Misschien wil je liever direct praktisch aan de slag? Dat kan ook, bijvoorbeeld in de Groenploeg. Daar leer je van alles door het gewoon te doen. Een begeleider legt je werk goed uit.

Werken bij een bedrijf

Misschien kun je op den duur zelfs bij een echt bedrijf werken. Dat gaat niet vanzelf. Een jobcoach helpt je daarbij. Samen met hem of haar kijk je wat er nodig is. Meestal moet je nog dingen leren. Daarna loop je eerst een tijd stage om nog meer te leren. Gaat dat goed, dan ga je samen met de jobcoach op zoek naar werk dat bij je past. Ook komt hij regelmatig op je werk om te bespreken hoe het gaat.

Bekijk de dagbestedingslocaties op Noorderhaven en in de omgeving

Wil je meer weten over de mogelijkheden van dagbesteding op en rond Noorderhaven? Vul dan onderstaand Julianadorp en het gebied (aantal kilometers) waarvan de dagbestedingslocaties wil zien.

Type locatie

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over dagbesteding, leren en werken op Noorderhaven. Of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Adres en route

Eikenhout 310
1787 RA Julianadorp

Routebeschrijving naar Noorderhaven

Contact ons