Kinderdagcentrum De Zeester

Leren en ontwikkelen

Leren is leuk! Want hoe meer je leert, hoe meer je kunt. Thuis, op het werk of op de dagbesteding. Je wordt steeds zelfstandiger. Weet je wat je wilt leren? En op welke manier? Praat daar eens over met jouw ouders of verzorgers. Of bel óns. We denken graag met je mee.

De Zeester

Ben je in de leeftijd van 4 tot 18 jaar? Heb je naast een verstandelijke beperking ook een autistische stoornis? En heb je daarom veel behoefte aan duidelijkheid en structuur?

Kinderdagcentrum De Zeester er voor jou. Je veilig voelen, gezelligheid en ontspanning ervaren zijn belangrijk. De dagelijkse bezigheden bestaan uit bewegen, contact leggen met anderen en het aanleren van vaardigheden die je ook in de toekomst goed kunt gebruiken.

Ook als je een lichamelijke beperking of een psychische stoornis hebt ben je hier op je plek. Je kunt tijdelijk of voor langere tijd in de Zeester zijn. Als het op je eigen school niet meer past, zijn er altijd nog mogelijkheden bij ons. We kijken of je op een later moment toch weer terug kunt naar school. Dat kan bijvoorbeeld Het Duin, de Oeverpieper of de Duinpieper zijn. 

Dit zijn voorbeelden van scholen waarmee wij samenwerken.:

  • De Duinpieper is een speciale basisschool voor zeer moeilijk lerende kinderen. 
  • De Overpieper is een school voor voortgezet onderwijs voor jongeren die moeilijk leren.

Deze scholen maken deel uit van Stichting Speciaal Onderwijs Leiden e.o. (SSOL). Zij verzorgen ook onderwijszorgarrangement als je niet bij 's Heeren Loo woont of werkt.

Academie voor zelfstandigheid

Heb jij een droom? Wil je graag leren om zelfstandiger te zijn en ben je niet bang om je in te spannen? Dan is de academie voor Zelfstandigheid echt iets voor jou! Je leert hier vaardigheden die je kunt gebruiken in je dagelijks leven, op het gebied van wonen of werken.

Spelbegeleiding

Wil je iets leren in een kleine groep of individueel, dan kan dat ook in spelvorm. Spelbegeleiding is er voor jong en oud en is geschikt voor ieder niveau. De vraag kan komen vanuit jezelf, vanuit je ouders, begeleiders of vanuit je woning of dagbesteding.

Afhankelijk van wat je wilt leren of ontwikkelen kiezen we een passende manier. De vraag kan heel breed zijn en de manier van begeleiden ook. Dit kan alleen of in kleine groepjes, bijvoorbeeld een training sociale vaardigheidstraining of werken in een winkel. Deze methode is toegankelijk, ook als je niet bij ’s Heeren Loo woont of werkt.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over leren en ontwikkelen bij woonzorgpark Willem van den Bergh. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon,  e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Routebeschrijving kantoor Willem van den Bergh

Neem contact op