Boerderij d’Overkant

Recreatie en vrije tijd

Naast je werk of dagbesteding is er ook tijd voor vrije tijd. Wat vind jij leuk om te doen? Houd van wandelen of fietsen? Van samen koken? Of ben je meer van het toneelspelen, muziek maken of heb je altijd al DJ willen worden? Welke hobby je ook hebt, op woonzorgpark Willem van den Bergh is er van alles te doen waarmee jij je vrije tijd kunt vullen.

Van alles te doen

Op het woonzorgpark is van alles te doen. Je kunt op het park natuurlijk lekker wandelen en fietsen, alleen of met begeleiding. Op het park vind je ook een Footgolfbaan. Dat is een combinatie van voetbal en golf. En daarna een kopje koffie of thee met iets lekkers in restaurant Plein6. ’s Zomers kun je zwemmen in het buitenbad. Er is een kinderboerderij, manege, een speeltuin en een trimbaan. We organiseren regelmatig een disco-avond en een bioscoopavond. Genoeg te doen dus.

Belevingstuin De Willemstuin

Heb je een kind voor wie de zintuigen een belangrijke manier zijn om contact te maken met de omgeving of om uitgedaagd te worden actief te zijn? In belevingstuin de Willemstuin worden onder andere de ogen, neus en tast geprikkeld om tot actie te komen of om simpelweg van de voorwerpen, rust en natuur te genieten. De Willemstuin is omheind en afsluitbaar, zodat je met een gerust hart jouw kind de tuin kan laten verkennen. De Willemstuin is ook een fijne plek voor ouderen voor wie een omheinde buitenplaats mogelijkheid biedt om zonder te verdwalen te genieten van al het moois in de tuin. Je vindt de belevingstuin aan de Hertenlaan, tegenover de kinderboerderij.

Boerderij d’Overkant

Bij boerderij d'Overkant kun je genieten van de rare sprongen van de geitjes? Of kijken bij de pasgeboren lammetjes? Of de leuke activiteiten bezoeken die regelmatig door het team van de boerderij worden georganiseerd? Geniet dan nog even na op het terras bij de boerderij, waar je lekker koffie kunt drinken.

Geocaching

Het zorgpark is ongeveer 54 ha. groot, voldoende gelegenheid om op zoek te gaan naar Geocaches! Geocaching is een buitensport en spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of telefoon met deze functie om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden. In het zorgpark zijn 4 Geocaches te vinden. Dus ook geocaches zijn van harte welkom om het zorgpark te verkennen. Raadpleeg de Geocaching-website voor de actuele locaties van de geocaches.

Footgolf Plein6

Footgolf is een fantastische activiteit om te doen, afgeleid van golf, waarin je de bal in zo min mogelijk schoten in de hole moet krijgen. Footgolf Plein6 heeft twaalf prachtig onderhouden holes over het woonzorgpark liggen. Footgolf Plein6 is bestemd voor iedereen die het leuk vindt om buiten te recreëren en sportief bezig te zijn. Dit kunnen cliënten zijn, maar ook medewerkers en mensen van buiten het woonzorgpark. Om te kunnen footgolfen hoef je geen topsporter te zijn; de sport is laagdrempelig en toegankelijk voor een grote doelgroep.

Het is de perfecte locatie waar sport en zorg voor mensen met een verstandelijke beperking elkaar treffen. Bij footgolf is het, net zoals bij golf, de kunst om de bal in zo min mogelijk trappen in de hole te krijgen. Het verschil met golf is dat je bij footgolf schiet met je voeten, dit maakt het een stuk gemakkelijker en laagdrempeliger. Footgolf kan alleen gespeeld worden, met een kleine groep of juist met een hele grote groep. Kies ook eens voor een arrangementje.Kosten greenfee: €4,- per persoon

Durf jij de strijd aan? 

Meer informatie over openingstijden en arrangementen vind je op de website van restaurant Plein6.

Lekker bewegen

De afdeling Bewegingsagogie zorgt voor sportieve activiteiten, stilzitten hoeft dus niet als je bij ons woont. Het binnenzwembad, de gymzalen, fitnesszaal en het buitenzwembad in de zomer, kunnen door jou gebruikt worden, onder begeleiding van professionals. Activiteiten zijn bestemd voor alle leeftijden en doelgroepen.

Manege De Woeste Hoeve

Bij manege De Woeste Hoeve kun je paarden bewonderen of misschien zelf aaien! De woeste Hoeve organiseert ook regelmatig leuke activiteiten zoals een dressuurwedstrijd en een koetsendag.

Museum Willem van den Bergh

Nieuwsgierig hoe de verstandelijk gehandicaptenzorg zich de laatste 100 jaar in Noordwijk heeft ontwikkeld? Museum Willem van den Bergh neemt u mee door de geschiedenis. Het museum is te vinden in wijkcentrum ’t Kruispunt aan de Pianolaan 2. De openingstijden zijn op aanvraag.

Pianolaan 2
2201 ZL Noordwijk
T: 088 - 036 32 87
E info.museumwvdb@sheerenloo.nl
Facebook-pagina

Muziekcafé Crossroads

Muziekcafé Crossroads is een maandelijks terugkerende happening. Hier kun je een gezellige avond beleven. Iedereen die van muziek houdt en zin heeft om te dansen of gewoon gezellig een praatje wil maken onder het genot van een drankje is van harte welkom!

T: 06 -29 01 24 84
Facebook-pagina

Snoezelruimte Droomdal

Even tot rust komen en je laten verwonderen? Snoezeltheater Droomdal bestaat uit een sfeervolle snoezelruimte met leuke verschillende thema's en betoverende onderdelen. Droomdal is te bezoeken door particulieren en instellingen. Het snoezeltheater is uitermate geschikt voor (dementerende) ouderen, volwassenen en kinderen die speciale aandacht of zorg nodig hebben en voor studenten van diverse opleidingen binnen de zorg.

Speel-o-theek de Speelbergh

Speel-o-theek De Speelbergh is een uitleen-, advies- en informatiecentrum voor algemeen en aangepast spelmateriaal. De Speelbergh is gespecialiseerd in spel- en snoezelmateriaal voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Het assortiment is echter groot en gevarieerd en biedt mogelijkheden voor alle leeftijden en verschillende doelgroepen. Instellingen zoals dagverblijven, scholen, verpleeghuizen en woonvoorzieningen kunnen gebruik maken van onze diensten. Maar ook particulieren, verenigingen en bedrijven kunnen bij ons terecht. Onze deskundige medewerksters zullen je graag helpen en adviseren bij de keuze.

Spelen en speeltuin

Spelen in de speeltuin, verstoppertje spelen, tikkertje doen of een balletje trappen. De wijk heeft voldoende plekken waar dat mogelijk is!

Trimcourt

Werken aan uw conditie, spieren versterken of lekker met toestellen midden in de natuur een workout doen? Dan kan! Aan de Hertenlaan ligt een mooi court met toestellen voor verschillende spiergroepen. Er is een monkeybar, een buik-rugspierbank, een brug en optrek- en opdrukstangen in verschillende hoogtes

Wandelen 

Het woonzorgpark is ongeveer 54 ha. groot. Het is een parkachtig gebied met diverse wandelpaden. Te voet, op skeelers, op de fiets of met de rolstoel; Je kunt in het park genieten van de rust en de natuur.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over vrije tijd bij woonzorgpark Willem van den Bergh. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur tot 17.30 uur.

Routebeschrijving kantoor Willem van den Bergh

Neem contact op