Dagbesteding Villa Tomato Noordwijk

Werken en dagbesteding Willem van den Bergh

Wil je overdag lekker bezig zijn? Dat kan op allerlei manieren op woonzorgpark Willem van den Bergh. We horen graag wat jij wilt. Samen bekijken we wat er voor jou mogelijk is. We hebben een breed aanbod aan dagbesteding. Lees je mee? 

De Bakkerij 

De Bakkerij staat in de wijde omgeving bekend om haar lekkere taartjes en koek. Is bakken jouw passie? Dan is de bakkerij de plek om aan de slag te gaan.

Beestenboel

Hou je van dieren en wil je anderen ook laten genieten van hoe fijn het is om met de beesten van de kinderboerderij te knuffelen? Met de dagbesteding Beestenboel ga je op pad met verschillende dieren. Je bezoekt woningen waar de bewoners uitkijken naar de komst van de konijnen, cavia's en de pony. 

Berghjournaal

De afdeling multimedia maakt wekelijk een tv programma Het Berghjournaal. Dit kan live kan worden meegekeken op woonzorgpark Willem van den Bergh. De uitzending is op vrijdagmiddag. Aan de uitzending werken cliënten mee als vorm van dagbesteding. 

Bloemenwinkel Berghbloem

In de winkel De Berghbloem hebben jongeren de kans om een goede start te maken in hun werkcarrière. We zorgen voor een veilige en stimulerende omgeving, waar iedereen zich op zijn eigen niveau kan ontwikkelen. Met stapjes leer je nieuwe vaardigheden onder begeleiding van professionele bloemisten.

Bij bloemenwinkel Berghbloem kun je als klant terecht voor bloemwerk, abonnementen, luxe boeketten en rouwwerk. De Berghbloem heeft een mooie collectie dagverse bloemen en planten. Je kunt hier ook terecht voor een zakelijk of particulier abonnement. Naast het maken van bloemwerk verzorgt de Berghbloem ook creatieve workshops in de werkplaats of op locatie.

Vioollaan 1
2201 ZN Noordwijk
T: 06 10 81 81 15
E: berghbloem@sheerenloo.nl 

Facebook
Instagram

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 9.30-15:00 uur

De Berghshop, Kringloopwinkel

Lijkt het je leuk om te werken in een winkel? Dan is kringloopwinkel De Berghshop misschien iets voor jou. Mensen kunnen hier spullen inleveren, die dan opnieuw worden verkocht. Bij de Berghshop werken jongeren met een verstandelijke beperking. Ze knappen meubeltjes en fietsen op of werken in de winkel.

Kringloopwinkel de Berghshop
Wintertuinlaan 22
2201 ZS Noordwijk
T: 06 - 13 00 18 53
E-mail: berghshop@sheerenloo.nl

Openingstijden: 
maandag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur en op zaterdag van 12.00-15.30 uur.

Boerderij d’Overkant

Als je van dieren houdt, dan is boerderij d’Overkant misschien wel een heel leuke plek om te werken. Je vindt hier allerlei dieren om te verzorgen en te knuffelen.

Hondencrèche Kwispel

Dagelijks worden bij hondencrèche Kwispel honden opgevangen. Ze hebben de tijd van hun leven. Lekker buiten ravotten in de duinen, op het strand of in de bossen. En jij mag met de honden mee op pad. Hou je van honden en van veel buiten zijn? Dan wil je misschien wel bij Kwispel werken.

Manege de Woeste Hoeve

Paarden verzorgen, stallen schoonmaken en lekker buiten zijn! Dat kan bij de manege de Woeste Hoeve.

De Opstap

Het programma bestaat uit beweging, ontspanning en creativiteit. Denk aan knutselen, zwemmen, een bezoek aan de snoezelruimte, wandelen, fietsen. Je bent veel samen bezig met de anderen in de groep. 

De Parken

Het park ziet er altijd schoon en verzorgd uit. Als je bij de Schakel werkt, help jij ook mee. Met papierprikkers loop je vaste routes en ruim je al het vuil op. Plastic ophalen en glas wegbrengen hoort hier ook bij. Hou je van spelletjes? Je mag ook meehelpen bij het uitzoeken van ingebrachte spelletjes voor de Berghshop. Alles dat compleet is, kan dan weer netjes terug naar de kringloopwinkel voor de verkoop. Ook buiten het woonzorgpark gaan we op pad om de omgeving schoon en netjes te maken zoals in Noordwijk en Katwijk.

De Post

In een team sorteer je de post en als dit werk gedaan is, brengen we de post naar de locaties op het park. Er zijn 4 rondes per dag, waarvan één ronde de pakketjesronde is. Het bezorgen doen we met een kar. Je loopt dus veel. Ook als het regent gaan we naar buiten. We hebben hiervoor natuurlijk wel goede regenkleding. Er zijn ook andere groepen die spullen rondbrengen over het woonzorgpark zoals de medicijnen en incontinentiemateriaal. 

Restaurant Plein6

Houd je ervan om mensen in de watten te leggen? Om eten en drinken te serveren? Of om af te wassen in de keuken? Bij Restaurant Plein6 kan iedereen terecht voor een kop koffie en gebak, een lunch en een warme maaltijd. We hebben een prachtige restaurant en een fijn terras. Lijkt het je leuk om hier te werken?

Schakel

Hou je van structuur en maak je graag dingen? Dan kun je aan de slag bij de Schakel. De Schakel brengt ook schone was rond. 

Spar supermarkt

In het gebouw Plein 6 vind je de SPAR supermarkt. Ook hier kun je aan de slag. In het magazijn, in de winkel en achter de kassa.

Speel-o-theek

Op het woonzorgpark vind je ook een uitleenpunt van (spel)materialen. Deze winkel is ook een plek waar je veel kunt leren. Ook hier kun je aan de slag. 

Toneelspelen bij Theater groep 'Net echt'

Vind jij het leuk om toneel te maken? Om een rol te spelen in een stuk of een soapserie? Om met anderen te werken aan een voorstelling? Geef je dan op voor toneelspelen.

De Triangel

De Triangel is een grote dagbestedingslocatie voor diverse doelgroepen. Cliënten worden ingedeeld op doelgroep en niveau. Daardoor zijn de activiteiten die worden aangeboden altijd passend bij de doelgroep. De leeftijden variëren van 11-94 jaar. In ieder lokaal zit je samen met soortgenoten qua niveau en interesse, met wie de dag op een zinvolle en afwisselende manier wordt ingevuld. Gedurende de dag ga je naar buiten en doe je themagerichte activiteiten die te maken hebben met de seizoenen, feestdagen, beroepen en dergelijk. 

Villa Tomata

Bij Villa Tomata zie je met eigen ogen hoe groente en fruit groeien. Je zorgt ervoor dat de moestuin er mooi bij ligt. Wat er geoogst wordt, wordt verkocht. In de houtzagerij worden gekapte bomen o.a. verwerkt tot openhaardhout.

Viskraam de Lekkerbek

Vanuit onze eigen viskar verkoop je samen met jouw begeleider en andere cliënten, verschillende soorten vis. Je leert om vis te bakken, te verkopen en maakt een gezellig praatje met de klanten aan de kar. 

Pianolaan 2
2201 ZL Noordwijk
T: 088 036 31 87 (kinderboerderij)

Openingstijden:
Vr 11.00 – 15.00 uur

De Wasserij

In de wasserij wassen we het wasgoed (handdoeken, theedoeken en washandjes) van de woningen op het woonzorgpark. We sorteren de schone was en vouwen deze op. Daarna brengen we alles weer terug naar waar het thuishoort. Dit doen we met iedereen die mee wil en kan helpen.

De Zeester

De Zeester is een gespecialiseerd kinderdagcentrum dat ontwikkelingsgerichte activiteiten aanbiedt aan kinderen en jongeren met (licht) verstandelijke beperking en een intensieve hulpvraag.

Werk zoeken via Werk aan Zee

Wil je graag werken bij een gewoon bedrijf? Bij Werk aan Zee helpen we je graag. Je krijgt dan een jobcoach. Samen ga je op zoek naar werk dat je leuk vindt. Het is wel belangrijk dat je echt wilt. En dat je graag nieuwe dingen leert. Soms krijg je eerst een stageplek. Of ga je een cursus doen. Je krijgt misschien niet gelijk werk waar je geld mee verdient.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over werken en dagbesteding bij woonzorgpark Willem van den Bergh. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.


Neem contact op