Woning Willem van den Bergh

Wonen hoe jij wilt en kunt

Je ergens thuis voelen is belangrijk. Of dat nou in een appartement is of in een groep. We helpen je met structuur aanbrengen in je dagindeling, financiën en bij andere praktische vragen zoals: hoe ga ik met anderen om of hoe maak ik vrienden? Je kunt je vaardigheden ontwikkelen en zelfstandiger worden. Als daardoor jouw woonbehoefte verandert, kun je bij ’s Heeren Loo doorstromen naar een passendere woning.

Wil je wonen bij ’s Heeren Loo? Dan zoeken we samen met jou naar een fijne woonplek. Een plek waar je je prettig voelt en die bij je past. Voor mensen van alle leeftijden en diverse beperkingen. Ook mensen met meervoudige beperkingen kunnen wij ons wonen. Kun je (bijna) zelfstandig wonen? Dan kun je misschien wonen in één van de studio’s. Bij ons krijg je de zorg die nodig is: van licht tot intensief. Natuurlijk altijd in overleg met jou, degene die voor je zorgt  en je persoonlijk begeleider.

Wonen voor oudere mensen

Als je ouder wordt, veranderen je behoeftes. Je hebt andere zorg nodig dan toen je jonger was. Vaak kun je minder zelf doen en heb je intensievere zorg nodig. Dat kan zijn omdat je dementeert of slechter ter been raakt, of nu in een rolstoel zit. Op woonzorgpark Willem van den Bergh zijn de woningen geschikt voor diverse doelgroepen. Ben je op leeftijd en heb je een licht tot zeer ernstige verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek of meervoudige beperkingen? Ook dan is er in het woonzorgpark een passende woonvorm voor jou te vinden. Ben je niet zo mobiel? Dan kun je dagbesteding krijgen op de woning. Voor een frisse neus wandel je samen met een loopgroep. Verder kun je genieten van activiteiten zoals muziek luisteren en spelletjes doen.

Wonen voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG)

Wanneer je door je beperking moeilijk verstaanbaar gedrag vertoont, word je hier zo goed mogelijk bij begeleid op de plek waar je woont en werkt.

Wonen voor mensen met een licht verstandelijke beperking met psychiatrische problematiek (LVB)

Wil je graag zo zelfstandig mogelijk wonen en je hier verder in ontwikkelen? Is dit voor jou extra moeilijk? Heb je behoefte aan een beschutte woonomgeving die met je meegroeit? In het woonzorgpark leer je hoe je van wonen in een groep met intensieve begeleiding door kunt groeien naar voor jou zo zelfstandig mogelijk en met minimale begeleiding.

Wonen voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB)

Wanneer je meervoudige beperkingen hebt, is het belangrijk dat je in een woning woont, waar je je goed (in je rolstoel) kunt bewegen. Woningen met faciliteiten voor mensen met EMB zijn te vinden op woonzorgpark Willem van den Bergh.

Logeren voor kinderen

Woon je nog bij je ouders? En vind je het leuk om nieuwe vrienden te ontmoeten? Dan kun je bij ons logeren. Dat kan op een logeergroep of in een gezin. Samen met jou en je ouders bespreken we hoe vaak je komt logeren. Bijvoorbeeld twee weekenden per maand.

Gezinshuizen

Heb jij een verstandelijke beperking en ben je tussen de 12 en 21 jaar? Gaat thuis wonen echt niet meer? Dan kun je bij ’s Heeren Loo in een gezin wonen, zolang dat nodig is. Je woont hier in een veilige en warme omgeving, met professionele begeleiding van de gezinshuisouders. In de omgeving van het zorgpark zijn enkele gezinshuizen.

Deeltijd wonen

De ene week woon je thuis, de andere week op het zorgpark van ’s Heeren Loo. Dat is deeltijd wonen.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over wonen bij woonzorgpark Willem van den Bergh in Noordwijk? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Routebeschrijving kantoor Willem van den Bergh

Neem contact op