Adres en contact
Orpheusstraat 17
6846 XC Arnhem
Contact opnemen Direct aanmelden

Orpheusstraat 17*
Orpheusstraat

De begeleiding heeft een goed plan: jullie gaan vandaag met de hele groep naar Burgers Zoo. Kijk, de vissen zwemmen hier gewoon over je hoofd heen. Wat zijn jouw lievelingsdieren? De grappige pinguïns, de stoere leeuwen? Of zou je stiekem ook wel zo’n eigenwijze slingeraap willen zijn? Dat kan, een beetje, als je thuiskomt in je eigen appartement. Hoewel de begeleiding er met alle plezier voor je is, leer je om zo snel mogelijk op eigen benen te staan. Tijd voor apenstreken.

In het kort

Orpheusstraat 15-17 is een groepswoning voor 5 jongeren met een verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblemen. De begeleiding helpt de jongeren om zo zelfstandig mogelijk te worden. Dit gebeurt door middel van persoonlijke doelen, waarbij de bewoners zoveel mogelijk zelf doen. Op de woning is altijd begeleiding aanwezig. Alle jongeren gaan overdag naar dagbesteding.

De woning

De woning is gelegen op de begane grond van een modern appartementencomplex. In de gedeelde woonkamer kun je altijd terecht om koffie te drinken. Je hoeft je geen zorgen te maken over huisgenoten die hun vieze sokken op de grond laten slingeren; alle 5 bewoners hebben een eigen slaapkamer. De 2 badkamers worden gedeeld. In het gebouw vind je ook 9 trainingsappartementen, waar bewoners leren zo zelfstandig mogelijk te worden.

Omgeving

De woning staat in het Singelkwartier, op loopafstand van het station Arnhem-Zuid en winkelcentrum Schuytgraaf. In de omgeving vind je veel groen en speeltoestellen. Het Singelkwartier is een wijk met jonge gezinnen.

Voor een dagje uit ga je bijvoorbeeld naar het centrum van Arnhem of Nijmegen. Dierenliefhebbers kunnen zich helemaal uitleven in Burgers Zoo.

Wie wonen hier begeleid?

Op de Orpheusstraat 15-17 wonen jongeren met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Daarnaast hebben zij autisme, ADHD of een andere vorm van gedragsproblematiek. Zij willen allemaal uiteindelijk zelfstandig gaan wonen.

Denk je dat onze zorg aansluit bij wat jij nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op.

Adres

Orpheusstraat 15-17
6846 XC
Arnhem

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op