Beter Met Thuis in Arnhem
Orpheusstraat 31

Wonen Hulp thuis Leren en school Behandelen

Vanavond slaap je op de groepswoning. Hoewel je graag thuis bij je ouders en broertjes bent, kijk je er stiekem wel een beetje naar uit. Lekker spelen in de tuin met leeftijdsgenoten en kletsen met je persoonlijke begeleider! Er moet natuurlijk ook hard gewerkt worden deze week, maar over drie nachtjes mag je weer naar huis. Eén ding is zeker: jij en je familie hebben het sinds het Beter Met Thuis-traject een stuk gezelliger met elkaar!

In het kort

‘Beter Met Thuis’ is een behandelvorm voor gezinnen met een kind met een verstandelijke beperking of gedragsproblemen. Kind, ouders en begeleiding werken samen aan het verbeteren van de gezinssituatie. De begeleiding vindt zowel ambulant als in een leergroep plaats. Het traject duurt gemiddeld 9 maanden. Het kind brengt elke week minimaal 2 en maximaal 5 nachten op de groep door. De begeleider komt ook regelmatig thuis om te helpen waar nodig.

Adres en contact
Orpheusstraat 31
6846 XC Arnhem
Contact opnemen Direct aanmelden

Woning

De woning in de Orpheusstraat is helemaal aangepast aan kinderen. Er is een gezellige woonkamer waar altijd een spelletje gespeeld kan worden. Op beide verdiepingen zijn drie slaapkamers en een badkamer. Alle kinderen hebben een eigen logeerkamer. Er is één kamer waar de begeleider slaapt.  De tuin is groot genoeg voor een spelletje tikkertje, en natuurlijk kan een speeltoestel er niet ontbreken. 

Omgeving

De woning ligt in de levendige nieuwbouwwijk Singelkwartier, op loopafstand van het station Arnhem-Zuid en winkelcentrum Schuytgraaf. Er wonen voornamelijk gezinnen. De buurt heeft verschillende speeltuintjes. Ook vind je er een aantal andere woningen van ’s Heeren Loo waar cliënten met een lichte verstandelijke beperking wonen.

Voor wie?

Beter Met Thuis is bedoeld voor gezinnen met een kind van 6 tot 16 jaar met een lichte verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. Het is belangrijk dat kinderen die deelnemen aan Beter Met Thuis nieuwsgierig zijn ingesteld en graag willen leren. Ook van de ouders verwachten we een open houding.

Adres en contact

Orpheusstraat 31
6846 XC
Arnhem

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op