Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO)

Jongeren met een licht verstandelijke beperking en leer- en gedragsproblemen gaan naar het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) in Ermelo (Emaus College) en Soest (De Lasenberg). Hier komen jongeren van 12 tot en met 19 jaar. Beide scholen vallen onder ’s Heeren Loo Onderwijs. Hiertoe behoren nog twee scholen: VSO Beekdal in Amersfoort en het Rietschans College in Ermelo.

Emaus College in Ermelo

Het Emaus College ligt naast orthopedagogisch behandelcentrum Groot Emaus in Ermelo. Krijgt jouw kind of cliënt een behandeling en zorg bij Groot Emaus? Dan werkt hij op school aan dezelfde behandeldoelen. Het Emaus College en Groot Emaus werken namelijk nauw met elkaar samen. Dat is fijn, want daardoor leert jouw kind of cliënt overal hetzelfde.

De Lasenberg in Soest

Ook op VSO De Lasenberg in Soest krijgt de jongere les op praktijkniveau. In de onderbouw is nog veel aandacht voor lezen, schrijven en rekenen. Hoe ouder de jongere wordt, hoe meer praktijkvakken hij krijgt. We hebben praktijklokalen voor koken, handvaardigheid, techniek, metaalbewerking, houtbewerking en tuin. Ook hebben we een sportlokaal en een extra ruimte voor arbeidstraining. Er is veel aandacht voor de sociale en emotionele ontwikkeling.

Als jouw kind of cliënt klaar is op De Lasenberg, dan zijn er drie mogelijkheden: verder leren op een andere school, werken bij een echt bedrijf of werken op de arbeidsmatige dagbesteding. Wat jouw kind of cliënt gaat doen? Dat hangt af van zijn of haar mogelijkheden en wensen.

Contact

Kunnen we helpen?

Wil je meer weten over orthopedagogisch behandelcentrum Groot Emaus. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Routebeschrijving naar Groot Emaus

Neem contact op