Vrije Tijd

Vrije Tijd is niet zomaar ‘vrije tijd’ binnen Groot Emaus. Bij Vrije Tijd werk je, naast dat je er lekker kunt ontspannen, ook aan jouw doelen. Net zoals je dat doet op de woning en op school. Dat is leuk en uitdagend en een belangrijk onderdeel van jouw behandeling.

Vrije Tijd belangrijk onderdeel van behandeling

Het kan zijn dat je vragen hebt over hoe je om kunt gaan met je emoties bij nieuwe sociale contacten of in onverwachte situaties. Of wat je kunt doen om gezond te eten en te bewegen. Of wat je in je vrije tijd kunt doen.

Tijdens je verblijf bij Groot Emaus ga je samen met het team Vrije Tijd met dit soort vragen aan de slag. De begeleiders van Vrije Tijd zijn opgeleid om jou hierbij te ondersteunen en samen met jou te werken aan jouw doelen. Dat doe je tijdens leuke activiteiten.

Vrijetijdsbesteding op verschillende vlakken

Het team van Vrije Tijd behandelt op verschillende vlakken. Er is veel mogelijk en in overleg kan er veel.

  • creatief
  • sport
  • spel
  • ontspanning
  • amusement
  • recreatie

Vraaggerichte behandeling

Team Vrije Tijd behandelt vraaggericht op individueel niveau. Dit betekent dat we altijd eerst met jou bespreken wat bij jou past. Daarna maken we afspraken rondom jouw behandeling. Daarnaast kun je bij Vrije Tijd terecht voor allerlei leuke in- en ontspannende activiteiten.

Vrije Tijd bij Groot Emaus bestaat voor 75% uit behandeling en 25% uit recreatie/activiteiten.

Vrije tijd buiten Groot Emaus

Soms heb je een behandelvraag die gericht is op vrije tijd buiten de locatie van Groot Emaus. We starten dan een traject samen om jou daarnaartoe te begeleiden. Met als doel dat je dit uiteindelijk zelfstandig kunt ondernemen.

Iedereen is welkom

Je kunt alleen bij ons terecht maar ook samen met de jongeren uit de groep waar je woont. Iedereen is welkom. En jullie mogen gebruik maken van de faciliteiten die Vrije Tijd biedt.

Zowel binnen als buiten

Vrije Tijd Ermelo maakt voor de behandeling gebruik van het pand 'de Rode Loper', voetbalveld 'Cruijff Court' en sportzaal 'de Roadrunner'. 

Vrije Tijd Soest maakt gebruik van een eigen ruimte in het schoolgebouw van 'de Lasenberg'. Daarnaast vind je ons ook vaak in de buitenlucht.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over orthopedagogisch behandelcentrum Groot Emaus. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. 

Aanmelding crisisopname
Wil je een jongere aanmelden voor een crisisopname? Dan kun je contact opnemen met ons zorgloket via 088-0368030 (tijdens kantooruren) of per mail via zorgloket.groot-emaus@sheerenloo.nl

Routebeschrijving
Klik hier voor een routebeschrijving naar Groot Emaus locatie Ermelo.