Adres en contact
Paardenkamp 7
3853 HB Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden

Woongroep voor kinderen op woonzorgpark Ermelo
Paardenkamp 7

Wanneer je de woonkamer binnenstapt, zie je alle kinderen gezellig naast elkaar spelen. Ze observeren elkaar, maar zijn ook gericht op hun eigen activiteit. Ze maken verschillende geluiden, zoals het neuriën van kinderliedjes of het lachen om een filmpje dat er op tv is. Wanneer de begeleiding begint met koken, komen er altijd wel even jongeren de keuken in lopen om te kijken wat er gemaakt wordt. Ze komen erbij zitten voor de gezelligheid of om te helpen. Vooral het tussendoor proeven is een belangrijk onderdeel.

In het kort

Paardenkamp 7 is een woning voor kinderen en jongeren in de leeftijd tot 18 jaar. Ze hebben een ernstige verstandelijke beperking in combinatie met een andere stoornis. Sommigen kunnen zich verbaal uiten, maar sommigen ook niet. Er wordt gewerkt vanuit het Triple C model. Dit betekent dat er voornamelijk gekeken wordt naar wat er achter het gedrag van de kinderen/jongeren zit. Er wordt gewerkt met een vast dagprogramma, wat ondersteunt wordt met pictogrammen. Belangrijk is dat er gekeken wordt naar wat de kinderen/jongeren zelf kunnen. Hierbij ondersteunt de begeleiding waar nodig, zoals bij de ADL handelingen. Er wordt doelgericht gewerkt, zodat de jongeren in kleine stapjes tot ontwikkeling komen. De kinderen/jongeren hebben veel nabijheid nodig om de wereld voorspelbaar te maken. Rond hun 18e wordt er gezocht naar een vervolgplek voor volwassenen.

De woning

Paardenkamp 7 is een gelijkvloerse woning. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer, sommigen met een eigen badkamer. Anderen delen een badkamer. Er is een gezamenlijke woonkamer waar de bewoners activiteiten doen op hun eigen, vaste plek. Er zijn verschillende speelhoeken gecreëerd, waardoor de bewoners gezamenlijk in een ruimte zijn, maar allemaal wel hun focus op hun eigen activiteit kunnen houden. Er is een zithoek waar bewoners gezamenlijk televisiekijken of op vrijdag- of zaterdagavond een film kijken met chips op de bank. Aangrenzend aan de woonkamer is een open keuken, waar de bewoners kijken en soms meehelpen met kook-activiteiten. De bewoners maken veel gebruik van de afgesloten tuin van Paardenkamp 7. Hier kunnen ze zich vrij bewegen en heeft de begeleiding toezicht vanuit de woning.

De omgeving

De woning ligt op woonzorgpark Ermelo. Op het park kan er gewandeld worden in de bossen, een bezoekje gebracht worden aan de kinderboerderij, gefietst worden en veel meer. Paardenkamp 7 werkt nauw samen met Paardenkamp 1 en Paardenkamp 5. Dit zijn ook twee kindgroepen. Paardenkamp 7 heeft een grote tuin met speeltoestellen, zoals een schommel, trampoline en zandbak. Daar kunnen de kinderen zich heerlijk vermaken en rondrennen.

Voor wie?

Op Paardenkamp 7 is ruimte voor zes kinderen/jongeren met een ernstig verstandelijke beperking in combinatie met een andere stoornis. Deze kinderen hebben allemaal een ZZP 7-indicatie. Daarnaast kunnen kinderen middels een jeugdwetbepaling bij Paardenkamp 7 komen wonen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op