Praktische info
Paardenlaan/Giraffelaan 2/5
2201 ZJ Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen voor volwassenen in Noordwijk
Paardenlaan 2/Giraffelaan 5

Wonen

Je ruikt de geur van groene bomen. Een lekkere geur. Je loopt door de wilgenboog, daar zitten allemaal takken en blaadjes in. Je ziet de blaadjes glinsteren in de zon. Wat is de Willemstuin toch een mooie plek. Hier ga je altijd heen als je even een beetje moe bent. Dan kun je weer op adem komen. En lekker op de schommel natuurlijk! Vandaag ben je met de begeleider en een huisgenootje van de Giraffelaan. Je gaat zitten op de schommel en gaat steeds verder omhoog! Je ziet de lucht met wolken op je af komen, elke keer dat je naar boven schommelt. Na een tijdje moeten jullie alweer naar huis, want het is tijd om te eten. Om zes uur schuiven jullie je stoel aan voor de avondmaaltijd. Gezellig met zijn allen, en altijd mooi op tijd. Net als af en toe naar buiten gaan is een fijn ritme in een huiselijke sfeer voor jou belangrijk. En dat krijg je hier bij ons!

In het kort

Paardenlaan 2 en Giraffelaan 5 zijn geschakelde groepswoningen voor volwassenen met een verstandelijke beperking in Noordwijk.

Indeling van de woningen

Deze woningen zijn geschakeld, maar hebben verschillende doelgroepen. Paardenlaan 2 heeft geen trappen. Er wonen zes mensen met elk hun eigen slaapkamer met eigen toilet en badkamer. Er is een grote gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Ook hebben we een tuin om lekker buiten te zitten.

De Giraffelaan 5 heeft ook maar één verdieping. Er zijn twee huiskamers en een grote, open gedeelde keuken. Er zijn zes slaapkamers en de badkamer delen jullie. Ook hier is een heerlijke tuin, waar je met twee terrasdeuren kunt komen.

Wie wonen hier en waar richten we de behandeling op?

Paardenlaan 2
Op de Paardenlaan 2 wonen op dit moment vier volwassenen met een ernstige tot matige verstandelijke beperking en zeer ernstige psychische en/of gedragsproblemen. We behandelen en begeleiden hen met behulp van de behandelmethodiek Triple-C.

Je leert hier om voor jezelf te zorgen. Ook leer je wat er komt kijken bij wonen, werken, en vrije tijd. Je volgt samen met je huisgenoten een dagprogramma, zowel binnen het woonzorgpark als in de maatschappij.

Giraffelaan 5 

De Giraffelaan 5 is een woonplek voor twaalf volwassen mannen en vrouwen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Iedereen behalve één persoon is mobiel. Als je duidelijkheid en een ritme nodig hebt, in een huiselijke omgeving, zit je bij ons goed. 

Giraffelaan 5 is een vrij rustige woning waar je naast elkaar leeft. We werken in groepjes aan je ontwikkeling. Hoe je jouw vrije tijd invult, dat mag je zelf bepalen, samen met de begeleiding. We zorgen ervoor dat je jouw vaardigheden behoudt, we houden hierbij rekening met wat jij nodig hebt. De mensen die hier wonen zijn vaak wat ouder.

Omgeving/wijk

De woning bevindt zich op de hoofdlocatie Willem van den Bergh in de wijk Noordwijkerduin in Noordwijk. Het ligt aan de zuidwestkant van deze groene, rustige en beschutte wijk.

De Giraffelaan is een doorgaande ringweg waar zeker op de tijdens waarop de dagbesteding begint of eindigt veel drukte is. Aan deze straat liggen meerdere groepswoningen.

Wil je er even tussenuit om dieren te kijken? Je loopt hier zo langs de kinderboerderij d'Overkant. Of ga een kijkje nemen bij manege de Woeste Hoeve of hondencrèche Kwispel!

Voorzieningen Noordwijkerduin

Op het woonzorgpark Willem van den Bergh in Noordwijkerduin kom je allerlei voorzieningen tegen, van supermarkt tot een polikliniek, de tandarts, mondhygiëniste, fysio, logopedie, en meer.

Aan het begin van het woonzorgpark kun je zo op de bus stappen naar Leiden.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op