Adres en contact
Naarderstraat 77
1251 BG Laren
Contact opnemen Direct aanmelden

Met begeleiding zelfstandig leren wonen in het prachtige Papageno Huis Laren
Naarderstraat 77

Wonen Werk of dagbesteding Restaurant

Wil jij graag uit huis? Maar kun je nog niet helemaal zelfstandig wonen? En heb je autisme en misschien ook een licht verstandelijke beperking? Kom dan begeleid wonen in het Papageno Huis Laren. Daar leer je van alles om later zelfstandig te kunnen gaan wonen. Lukt dit niet, dan onderzoeken wij samen met jou wat voor jou een passend vervolg qua wonen kan worden. 

Wil je vrijblijvend een eerste indruk? Bezoek dan met je verwanten, vrienden of begeleiders ons Papageno restaurant. Het is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

In het kort

In het Papageno Huis Laren wonen 12 (jong)volwassenen van 18-30 jaar oud met autisme en soms ook een licht verstandelijke beperking in een rustige en fijne omgeving. Onder 24-uursbegeleiding/toezicht leren de bewoners vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven.

Zo kun je wonen

Je woont met 11 andere bewoners in de sfeervolle villa aan de rand van Laren. Elke bewoner heeft een studio op de eerste of tweede verdieping. De studio’s hebben een open keuken, badkamer en een woon-/slaapgedeelte. Ze zijn tussen de 20 en 24 m2 groot. De villa uit 1870 is ingericht met rustige kleuren en geluiddempende plafonds. Zo voel je je er helemaal op je gemak.

Je ontmoet je medebewoners in de gezamenlijke keuken en woonkamer. Daar kan je samen met anderen koken en eten, worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd en snoepen jullie (soms) van zelfgebakken taart. Je kunt ook zelf in jouw eigen studio koken en eten. Verder heeft iedere bewoner eigen taken en verantwoordelijkheden. De een stofzuigt de gezamenlijke woonkamer en de ander de trap. In het souterrain van de villa zijn er mogelijkheden om te sporten, tekenen of schilderen. Eens per maand gaan we met een aantal bewoners op pad.

Het Papageno Huis Laren is een bruisend huis en we halen we de buitenwereld naar binnen door veel inclusieve activiteiten te organiseren. Zoals bijvoorbeeld klassieke concerten op zondagochtenden. Ook hebben we een eigen lunchrestaurant waar gasten van harte welkom zijn. Natuurlijk vertellen we je altijd van tevoren dat er een activiteit is en hoe je kunt meehelpen als je dat wilt.

De omgeving

Het Papageno Huis Laren ligt aan de rand van Laren, op loopafstand van het gezellige centrum. Voor de deur is een bushalte. We werken samen met Stichting Papageno.

Bewoner Julia vertelt

"Hoi, ik ben Julia. Ik ben 23 jaar en ik woon drie jaar in het Papageno Huis. Ik vind het heel leuk dat we in het Papageno Huis elke avond met andere bewoners koffie kunnen drinken in de woonkamer. We hebben hier onder andere een restaurant, dagbesteding creatief, muziekzaal en een sportruimte. Ik vind het leuk en fijn dat ik daar gebruik van mag maken in de avond en het weekend. Daarnaast maak ik samen met begeleiding een plan en doelen om zo zelfstandig mogelijk te leren wonen. Daardoor heb ik het gevoel dat ik echt iets leer."

Hoe begeleiden we jou?

 • De 12 (jong)volwassenen van 18-30 jaar oud hebben autisme en soms ook een licht verstandelijke beperking. Wanneer je bij ons komt wonen, praten we over wat je al kan en wil leren om zelfstandiger te worden. We kijken naar wat jij nodig hebt. Vind je het bijvoorbeeld spannend om alleen met de bus te gaan? Dan oefenen we dat met jou. Zo werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en ontdek je wie je bent. Ook leer je hoe je vriendschappen opbouwt en omgaat met huisgenoten. En we leren je hoe je het huishouden doet en zelf boodschappen kunt doen. Dat gaat soms met vallen en opstaan, maar dat geeft niet. Op den duur wordt duidelijk waar je na het Papageno Huis Laren kunt wonen; in een woongroep, begeleid zelfstandig of helemaal zelfstandig.

  Naast vaste begeleiders zijn er in het Papageno Huis Laren ook veel vrijwilligers om ons en jou helpen. Ze gaan bijvoorbeeld samen met jou boodschappen doen.

 • Overdag gaan je naar school of naar werk of dagbesteding in en om het huis of daarbuiten. Heb je al werk of dagbesteding en is dat in de buurt van het Papageno Huis Laren? Dan blijft dat zo. Zoek je nog dagbesteding? Dan onderzoeken we graag met jou wat bij je past en wat jij leuk vindt om te doen. Je kunt uit van alles kiezen.

 • Om in het Papageno Huis Laren te kunnen wonen heb je een indicatie nodig, namelijk een:

  Wlz-indicatie VG3 tot en met VG7.
  Wlz-GGZ 2 en 3.

  Meer informatie over het regelen van een indicatie vind je hier.

Neem een kijkje

Heb je interesse?


Wil je meer weten of een keer komen kijken? Neem dan contact op met ons via 0800 - 355 55 55. Wij helpen je graag! Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur tot 17.30 uur.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op