Adres en contact
Perenhout 12
1787 RE Julianadorp
Contact opnemen Direct aanmelden

Sterrenwacht Cees Buining
Perenhout 12, Julianadorp

Vrije tijd

Wil je graag je toekomst lezen tijdens een heldere nacht? Of heb je een romantisch avondje uit gepland met één van je medebewoners op Noorderhaven? Je bent vanavond hoe dan ook van harte welkom op de sterrenwacht. Heb je de Grote Beer en de Poolster al gespot?

In het kort

De Cees Buining sterrenwacht ligt op terrein Noorderhaven. Het is de thuisbasis voor de Helderse sterrenkundevereniging Zenit, maar tijdens activiteiten is iedereen er welkom. Er worden regelmatig avonden georganiseerd waarbij je de schitterende hemel kunt bewonderen: eens per jaar is de sterrenwacht het huis voor de Nationale Sterrenkijkdagen, en ook tussendoor kun je er regelmatig terecht om naar de maan te staren of je kennis over het heelal te vergroten.

Gebouw

Sterrenwacht Cees Buining heeft de beschikking over één van de grootste telescopen in de regio: een Newtonkijker met een spiegeldiameter van maar liefst 40 centimeter. Verder bestaat het gebouw uit een koepel waarin het observatorium gehuisvest is. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende telescopen, camera’s en computerapperatuur.

Omgeving

De sterrenwacht is gelegen op het terrein Noorderhaven, waar ook de andere woningen en voorzieningen van ’s Heeren Loo te vinden zijn. De omgeving heeft uitstekende voorzieningen wat openbaar vervoer betreft. Vlak achter het terrein vind je een bushalte.

Contact

Perenhout 12
Julianadorp
1787 RE Den Helder
Nederland

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op