Adres en contact
Pianolaan 11
2201 ZL Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Pianolaan 11
Wonen op een woonzorgpark

In deze woning woning 7 jongvolwassen mannen in de leeftijd tussen 19-35 jaar. Samen met jouw huisgenoten vormen jullie een huishouden. Samen boodschappen doen, koken en een wedstrijdje voetbal kijken horen daar ook bij. 

In het kort

In de groepswoning aan de Pianolaan 11 wonen mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Soms ook met moeilijk verstaanbaar gedrag. We werken met de Triple C methode, wat staat voor 'Cliënt, Coach, Competentie.' Deze benadering richt zich op het bieden van individuele ondersteuning aan onze cliënten, waarbij we uitgaan van hun eigen krachten en competenties. We willen dat onze cliënten zich kunnen ontwikkelen en zoveel mogelijk zelf de regie over hun leven kunnen voeren.

Onze professionele begeleiders spelen een essentiële rol in het ondersteunen van onze doelgroep. Ze werken samen met de cliënten om persoonlijke doelen te stellen en te werken aan het vergroten van hun zelfstandigheid en welzijn. Door middel van een positieve en ondersteunende omgeving streven we ernaar om het leven van onze doelgroep te verrijken en hen te helpen volwaardige leden van de samenleving te worden.

We maken het gezellig met elkaar. We organiseren geregeld groepsactiviteiten, voetballen samen op het Dirk Kuyt Foundation beweegplein, we doen samen boodschappen en koken zelf voor alle bewoners van de groep. We eten samen aan tafel en bij mooi weer maken we er een leuke stranddag van.

Dagbesteding

We organiseren dagbesteding vanuit de woning. Dat betekent dat we dit doen in samenwerking met de Berghshop, we gaan met elkaar op pad om werkzaamheden bij een voetbalvereniging uit te voeren en een aantal van ons gaat werken in de waterleidingduinen.

Hoe zien de woningen eruit?

Beide huizen zijn hetzelfde ingedeeld met beneden een gezamenlijke woonkamer met open keuken. Daar kun je lekker met zijn allen zitten. Beneden zijn 2 slaapkamers en boven nog eens 5. Alle slaapkamers hebben een eigen badkamer en toilet.

Wie kunnen hier begeleid wonen

Op de Pianolaan 11 wonen mannen van middelbare leeftijd met een matige verstandelijke beperking. De ernst van de beperking en problematiek verschilt. De sfeer in de groep is positief en goed. Wij helpen de bewoners bij hun sociale contacten en door samen te werken.

Omgeving

Woonzorgpark Willem van den Bergh, gelegen in Noordwijk, biedt een thuis aan mensen met een beperking en is onderdeel van ’s Heeren Loo. Op het park bevinden zich diverse woningen en dagbestedingslocaties en daarnaast een grote diversiteit aan voorzieningen. Onder andere een restaurant, supermarkt, polikliniek en medische diensten zoals tandarts, fysiotherapie en logopedie. Op het park is er een binnen- en buitenzwembad. Aan de westkant bevindt zich de duinzone met een manege, een speeltuin en een kinderboerderij. Het groene park is ruim opgezet. Er is voldoende ruimte om te leven, werken en ontspannen. Er zijn diverse mogelijkheden voor dagbesteding, zoals werken in de supermarkt, het restaurant of bij dagbestedingslocaties zoals moestuin Villa Tomata.

In de duinzone richting het strand bevinden zich extra faciliteiten zoals een paardenmanege, een hondenopvang en een speeltuin. Hier kunnen bezoekers sporten, wandelen en genieten van de natuur. Het park biedt verschillende recreatiemogelijkheden, zoals het buitenbad dat in de zomer geopend is, een footgolf baan en het snoezeltheater Droomdal. Voor cliënten die niet naar een dagbestedingslocatie kunnen gaan, wordt dagbesteding op de woning verzorgd. Het woonzorgpark Willem van den Bergh biedt zo een breed scala aan activiteiten en voorzieningen voor bewoners en bezoekers.

Buiten het park


Het park is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Een bushalte bij de ingang van het park biedt een directe verbinding naar station Leiden.

Je bent lopend binnen 15 minuten op het strand van Noordwijk, via 'de trap van Rinus' die het park met de duinen verbindt.

Het loopbaangeluk van Mike van der Plas - "Ik kijk wat er nodig is"

's Heeren Loo is een organisatie die veel ruimte geeft aan haar medewerkers voor ontwikkeling en groei. Wie wil, kan verder! In de rubriek #loopbaangeluk komen medewerkers aan het woord die tijdens hun loopbaan diverse functies hebben bekleed en daarin een mooie groei hebben gemaakt en zich hebben kunnen ontwikkelen. Deze keer aan het woord: Mike van der Plas, PB-er en 'manager' van de soos.

Lees meer

Werken tussen de herten, vossen en vogels

Op een zonnige middag in januari ben ik op bezoek bij dagbesteding Bergh en Duin. Een locatie van 's Heeren Loo midden in de waterleidingduinen in Vogelenzang. 3400 Hectare aaneengesloten wandel- en natuurgebied, met als belangrijkste functie de zuivering van drinkwater. Het gebied strekt zich uit tussen Zandvoort en Langevelderslag in Noordwijk. Duizenden herten maar ook vossen en vele vogels bevolken dit gebied. Het is een prachtige plek die het verdient om goed voor te zorgen.

Lees meer

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op