Adres en contact
Pitershof 3
6651 TT Druten
Contact opnemen Direct aanmelden

Pitershof 3
Pitershof

In de gemeenschappelijke woonkamer is altijd wel iemand. Vandaag zit de woonkamer ook vol met huisgenoten en begeleiders. Je kunt er een spelletje spelen, koffie te drinken of gezellig kletsen. En zoek je liever even de rust op? Dan trek je je terug op je eigen kamer. Je kunt kiezen of je binnen de woning dagactiviteiten doet of dat je liever buitenshuis naar dagbesteding gaat. Zo valt er voor jou altijd wat te ontdekken.

In het kort

De Pitershof 3-7 zijn 2 bovenwoningen voor ouderen met een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Sommige bewoners hebben ook een lichamelijke beperking. Elke woning heeft plaats voor 6 bewoners. Er is 24 uur per dag begeleiding: overdag is er altijd iemand aanwezig en in de nacht is de nachtdienst bereikbaar via een uitluistersysteem. De begeleiding richt zich op het behouden van de vaardigheden en op individuele zorg. Zij begeleidt de bewoners bij het ouder worden en heeft veel kennis over palliatieve en terminale zorg. In de begeleiding ligt de aandacht bij de sterke kanten van de bewoners. Ieder mens is uniek en beleeft hier een prettige oude dag!

Gebouw

De woningen zijn gevestigd op de bovenverdieping. Elke woning heeft een eigen voordeur en een gemeenschappelijke woonkamer met keuken. Daarnaast heeft iedere bewoner een eigen zit-/slaapkamer. De doucheruimte met toilet wordt gedeeld met één huisgenoot. Ook is er een badkamer met een ligbad. Alle bewoners kunnen deze badkamer gebruiken. De woningen hebben een gezamenlijk dakterras. Het gebouw is goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er zijn een lift en verrijdbare tilliften.

Omgeving

De woningen aan de Pitershof liggen midden in de woonwijk, op locatie Boldershof in Druten. Hier wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking als buren naast elkaar. Er zijn werk- en dagbestedingslocaties in de buurt. In Druten is veel te beleven. Zo zijn er een park, tandarts, dokter, supermarkt en kerk. Ook zijn er clubjes waar je kunt koken, wandelen en cursussen kunt volgen. Verder vind je in de wijk een kinderboerderij, gymzaal en zwembad. In de evenementenhal worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Voor een hapje eten of lekker winkelen, kun je terecht bij de restaurants en winkels. Daarnaast ligt de woonwijk aan rivier de Waal. Een prachtige moerasachtige omgeving, waar je heerlijk kunt wandelen.

Begeleiding

Op de woning is 24-uurs begeleiding. Deze begeleiding richt zich vooral op het ouder worden, dementie en palliatieve zorg.

Bereikbaarheid

Het centrum van Druten is in tien minuten lopen te bereiken. Hier heb je bussen naar Nijmegen Centraal en het busstation van Druten. Op en rond de wijk zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Voor wie

De woningen zijn geschikt voor ouderen met een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Ook zijn ze geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op