Adres en contact
Pitershof 5
6651 TT Druten
Contact opnemen Direct aanmelden

Pitershof 5
Pitershof

In de gemeenschappelijke woonkamer is altijd wel iemand aanwezig. Ook vandaag zitten je huisgenoten en begeleiders in de woonkamer. Je kunt een spelletje doen, koffie drinken of gezellig kletsen. Er is altijd wel wat te ontdekken. Jij bent net begonnen aan een schilderij. Eerst het schort om en de verf pakken. Als je alles hebt, begin je met schilderen. Je begeleider geeft je een compliment. Dat geeft je extra motivatie om er wat moois van te maken. Tussendoor neem je een pauze. De thee en koffie staan klaar met wat lekkers. Daarna ga je weer verder. Het begint al ergens op te lijken.

In het kort

Pitershof 1-5 zijn 2 woningen voor jongeren met een ernstige meervoudige verstandelijke beperking en ouder wordende bewoners met beginnende/ gevorderde dementie. De bewoners vinden elkaar vooral tijdens de belevingsgerichte activiteiten, waarbij dingen voelen een grote rol speelt. Zoals kou en warmte, maar ook materialen. Een gezellige en fijne sfeer staat daarbij centraal.

Gebouw

De woningen zijn gevestigd op de benedenverdieping. Elke woning heeft een eigen voordeur en plaats voor 6 bewoners. De woningen zijn met elkaar verbonden via een tussenruimte. Deze ruimte noemen wij 'het hofje' en is een plek waar we activiteiten organiseren, maar waar de bewoners ook kunnen rusten. In de grote gezamenlijke tuin kan iedereen genieten van het buiten zijn. Elke woning heeft een gemeenschappelijke woonkamer met keuken. Daarnaast heeft iedere bewoner een eigen zit-/slaapkamer. De doucheruimte met toilet wordt gedeeld met één huisgenoot. Ook is er een badkamer met een ligbad. Alle bewoners kunnen deze badkamer gebruiken. Het gebouw is goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Omgeving

De woningen aan de Pitershof staan midden in de woonwijk, op locatie Boldershof in Druten. Hier wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking als buren naast elkaar. Er zijn werk- en dagbestedingslocaties in de buurt. Ook is in Druten veel te beleven. Zo is er een park, tandarts, dokter, supermarkt en kerk. Ook zijn er clubjes waar je kunt koken, wandelen en cursussen kunt volgen. Verder vind je in de wijk een kinderboerderij, gymzaal en zwembad. In de evenementenhal worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Voor een hapje eten of lekker winkelen, kun je terecht bij restaurants en winkels. Daarnaast ligt de woonwijk aan rivier de Waal. Een prachtige moerasachtige omgeving, waar je heerlijk kunt wandelen.

Begeleiding

De bewoners worden 24-uur per dag begeleid. Bij de jongeren zorgt de begeleiding voor betrouwbaarheid en veiligheid. De jongeren gaan naar school of naar dagbesteding. Wij kijken daarbij wat iedere bewoner (nog) kan en waarvan hij of zij gelukkig wordt. Sommige oudere bewoners hebben dementie. De begeleiding aan hen richt zich vooral op het ouder worden, dementie en palliatieve zorg. Samen zorgen we voor een goede (oude) dag.

Bereikbaarheid

Het centrum van Druten is in 10 minuten lopen te bereiken. Hier vertrekken bussen naar Nijmegen Centraal en het busstation van Druten. Op en rond de wijk zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Voor wie

De woningen zijn geschikt voor ouderen met een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Ook zijn ze geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op