Polikliniek LVB-GGZ Geldermalsen
De Chamotte 4
In het kort
Bij de polikliniek LVB-GGZ in Geldermalsen onderzoeken en behandelen wij kinderen, jongeren en volwassenen met psychische klachten en een licht verstandelijke beperking.
Met welke vragen kan je terecht bij de poliklinieken LVB-GGZ?
We helpen je verder bij problemen en vragen zoals:
- Depressie, somberheid en teruggetrokken gedrag
- Problemen met het zelfbeeld, een laag gevoel van eigenwaarde, piekeren, onzekerheid
- Angsten, dwang, slaapproblemen
- Problemen naar aanleiding van een trauma of rouw
- Problemen in de contacten met familie, vrienden en anderen
- Driftbuien en opstandig of druk gedrag
Waarmee kunnen de behandelaars van de polikliniek LVB-GGZ helpen?

We luisteren naar de vragen van jou, je verwanten en je begeleiders. Samen kijken we wat er nodig is. Als we eerst uit moeten zoeken wat er aan de hand is, doen we onderzoek. Dat heet ook wel ‘diagnostiek’. Als het nodig is, kunnen we je een tijdje behandelen. Maar we verwijzen ook wel naar behandelaars buiten ’s Heeren Loo. Naar iemand bij jou in de buurt bijvoorbeeld. Samen met jou en je verwant kijken we wat het beste bij je past.
Als je naast behandeling ook begeleiding nodig hebt, kan 's Heeren Loo je daar ook bij helpen. Bijvoorbeeld met ambulante begeleiding.
Wie werken er bij de poliklinieken LVB-GGZ?

De medewerkers van de polikliniek LVB-GGZ zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een combinatie van psychische problemen en (mogelijk) een licht verstandelijke beperking (LVB). Er werken onder andere psychiaters, klinisch psychologen, GZ-psychologen, orthopedagogen en verschillende therapeuten (waaronder vaktherapeuten). Zij bekijken jouw vraag van alle kanten. Zo krijg je de zorg die jij nodig hebt.
Als er zorgen zijn in een gezin, dan heeft dat effect op alle gezinsleden. Sommige behandelaars zijn ook ‘systeemtherapeut’. Systeemtherapie richt zich op het hele gezin. Een systeemtherapeut bekijkt hoe gezinsleden met elkaar omgaan en communiceren. Ook kijkt de therapeut naar de invloed van de omgeving als school, werk, buurt, religie en cultuur. We kijken samen welke mensen uit het gezin (systeem) we willen betrekken bij de therapie. Lees meer over systeemtherapie.
Hoelang duurt de behandeling?
Heb je al een verwijzing?
Voor de behandeling heb je een verwijzing nodig. Deze mensen mogen naar ons verwijzen:
- huisarts
- medisch specialist (waaronder: psychiater, specialist ziekenhuis, arts verstandelijk gehandicapten)
- straatdokter
- regiebehandelaar van de cliënt (bij doorverwijzing)
- bedrijfsarts.
Lees meer over de Verwijsafspraken Geestelijke gezondheidszorg.
Wie betaalt de behandeling?
Ben je jonger dan 18 jaar, dan heb je een beschikking nodig om de behandeling vergoed te krijgen. Lees meer over het aanvragen van een beschikking.
Ben je 18 jaar of ouder? Dan betaalt je zorgverzekering (een deel van) de kosten. Maar alleen als je een verwijzing hebt. Misschien gaat dit wel ten koste van jouw eigen risico. Neem daarom contact op met je zorgverzekeraar over de voorwaarden van vergoeding.
Kunnen verwanten, verwijzers en verzorgers ook met vragen bij ons terecht?
Wij hebben jarenlange ervaring en expertise met cliënten met diverse psychische problemen bij een licht verstandelijke beperking. Wij delen dat graag. Ook huisartsen, medisch specialisten, andere behandelaars en verwanten en verzorgers kunnen terecht bij de poliklinieken.
Ben je verwijzer: kijk dan op de pagina voor verwijzers.
Bereid je alvast voor
We kunnen je op veel manieren helpen bij jouw psychische problemen. Met onze uitleg hieronder kun je vast bedenken wat je wilt en wat je belangrijk vindt.
Waar heb je last van?
Je komt bij de polikliniek omdat je psychische problemen hebt. Bijvoorbeeld angst, nare ervaringen in je leven of vastlopen in het omgaan met anderen. Denk alvast na over wat je over je klacht kan vertellen. Zo kunnen we je goed leren kennen. En praat erover, bijvoorbeeld met iemand die dicht bij je staat.
Wat wil je veranderen?
Bedenk wat je anders zou willen. Wat je wil leren en wat je wil bereiken met de behandeling. Praat daarover, bijvoorbeeld met iemand die dicht bij je staat.
Informatie, aanmelden en wachttijd
Voor informatie en aanmelden kun je contact opnemen met de zorgadministratie via advisium.zuid@sheerenloo.nl of 088 - 037 25 55 (keuze 2).
Als we de verwijsbrief van de arts of de aanmelding van de gemeente binnen hebben, nemen we contact met je op om een afspraak te maken voor het intakegesprek. De wachttijd vanaf volledige aanmelding tot intakegesprek is gemiddeld 10 weken. Dit is afhankelijk van hoe snel de financiering met de gemeente geregeld is. Daarna starten we binnen 2 weken gestart met behandelen en/of diagnostiek.
Peildatum: 20-02-2025
Is Geldermalsen niet in de buurt? Kinderen en jeugdigen kunnen ook terecht bij de polikliniek LVB-GGZ in Alkmaar, Hoorn en Schagen.
Polikliniek LVB-GGZ Geldermalsen
De Chamotte 4
4191 GT Geldermalsen
088 - 037 25 55
advisium.zuid@sheerenloo.nl
Contact
Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.