Reykjavikweg 19
Reykjavikweg
Samen met je huisgenoot maak je een heerlijke wandeling door de wijk. Ook ga je nog even langs het mooie stadslandschap. De wind waait door je haren en je voelt de warmte van de zonnestralen. Lekker een frisse neus halen!
Thuis staat de thee voor je klaar. Ook zijn er net heerlijke verse koekjes gebakken. Daar zeg jij geen nee tegen! Na de thee is het tijd voor een spelletje. Wie doet er mee?
In het kort
Aan de Reykjavikweg in Den Haag zitten een aantal geschakelde woningen voor mensen met een verstandelijke beperking. Er is 24 uur per dag begeleiding beschikbaar. De begeleiding richt zich op de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de bewoners. Ook structuur, veiligheid en rust is belangrijk. Overdag hebben de bewoners een vorm van dagbesteding.
Woning
De vier woningen bestaan uit drie verdiepingen die aan elkaar zijn geschakeld. Elke woning heeft een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en tuin. De bewoners hebben allemaal een eigen slaapkamer. De badkamer wordt gedeeld. Ook hebben de woningen een zolder, een washok en een rustruimte. Het pand is niet toegankelijk voor mindervaliden.
Omgeving
’s-Gravenhage (Den Haag) is een stad in de provincie Zuid-Holland. De bruisende stad ligt dichtbij de kust (en Scheveningen) en heeft veel voorzieningen. De woningen liggen in een woonwijk, vlakbij het Stadslandschap ‘Hoekpolder’. Binnen 20 minuten fietsen ben je in het centrum van ’s-Gravenhage. Met het openbaar vervoer ben je er binnen een half uur. In het centrum vind je veel leuke winkels, cafetaria’s en restaurants. Verder zitten het wijkcentrum, het gezondheidscentrum, het postkantoor en dagbesteding in de buurt.
Naast het mooie centrum, kent Den Haag ook verschillende parken waar je heerlijk kunt wandelen. Een bekend park, en ook meteen een van de grootste in Den Haag, is het Westduinpark. Dit park is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Ook het Zuiderpark is een aanrader. Verder zijn de Scheveningse Bosjes of de Pier van Scheveningen zeker een bezoekje waard. Deze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer.
Voor wie?
De woningen zijn voor volwassenen met een verstandelijke beperking, veelal met psychiatrische problematiek. De leeftijd ligt tussen de 18 en 70 jaar.
Op de nummers 7 en 19 wonen vooral licht verstandelijk beperkten. De bewoners zijn veelal zelfstandig en kunnen hulp inschakelen als dat nodig is. Nummer 13 en nummer 17 heeft bewoners met een matige verstandelijke beperking die bijna allemaal verbaal kunnen communiceren. Zij hebben meer begeleiding nodig.
Contact
Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.