Adres en contact
Schelpendaal 3
2681 JJ Monster
Contact opnemen Direct aanmelden

Schelpendaal 3
Schelpendaal

Het is kerstavond. Jullie krijgen cadeautjes van de begeleiders. De hele groep zit bij elkaar. De begeleider geeft een cadeau aan je. Spannend, wat zou erin zitten? Het lukt je niet helemaal om het open te krijgen, dus de begeleider helpt je. Na prutsen met plakband en gescheur zie je het cadeau: een bootje voor in bad! Dat is fijn. Het is prettig om iets te doen te hebben terwijl je gewassen wordt. Je krijgt een glimlach op je gezicht.

In het kort

Op Schelpendaal 1 wonen ouderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en/of dementie. Schelpendaal 3 is een woning voor jongeren met een ernstig meervoudige beperking. Schelpendaal 5 wonen mensen met een ernstig meervoudige beperking die extra begeleiding krijgen voor gedrag. Op Schelpendaal 7 wonen mensen met een zeer ernstige meervoudige beperking.

Met 24-uurszorg zorgen we voor een veilige, gezellige woning. Op beide woningen is plaats voor acht bewoners. De begeleiders werken op beide woningen. Daardoor is er veel contact tussen de woningen. Ook vieren we feestdagen samen.

Schelpendaal 1-3

Voor wie

Schelpendaal 1 is een woning voor senioren met een matige tot ernstige beperking en/of dementie. Op Schelpendaal 3 wonen jongeren met een ernstig meervoudige beperking. Het accent van de begeleiding ligt op het in stand houden van vaardigheden. Daarnaast begeleiden we de bewoners bij het ouder worden. Palliatieve zorg is ook mogelijk.

De woningen

De woningen zijn gelijkvloers. Ze hebben een gezamenlijke woonkamer en open keuken. Een aantal bewoners heeft een eigen badkamer en een aantal deelt een badkamer. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.

De vier woningen zijn gelijkvloers en zijn samen gehuisvest in één gebouw. Er is een centrale hal, maar iedere woning heeft zijn eigen ingang. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer, die helemaal naar eigen wens is ingericht. Ook houden we rekening met bewoners die graag op hun kamer zijn. Zo hebben sommige bewoners een eigen tv, computer of bureau.

Voor de woning is een terras met een plek om te koken en lekker buiten in de zon te zitten.

Schelpendaal 5-7

Voor wie

Schelpendaal 5 wonen mensen met een ernstig meervoudige beperking die extra begeleiding krijgen voor gedrag. Op Schelpendaal 7 wonen mensen met een zeer ernstige meervoudige beperking. Zij hebben altijd zorg nodig. Wij helpen hen met de algemene dagelijkse handelingen en nemen die soms over. Ook helpen we de bewoners met het invullen van het dagelijkse leven. We kijken wat zij kunnen en moedigen hen aan om dingen zelf te doen. Vaak zijn het kleine dingen, zoals zelf een beker vasthouden bij het drinken. Verder willen we voor de bewoners een veilig thuis zijn waar ze zich prettig voelen.

De woningen

Schelpendaal 5-7 zijn ruime aangepaste woningen voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Er zijn plafondliften en ruime (snoezel)badkamers met douchebrancards en douchestoelen. De woningen hebben geen trappen of drempels. Alle deuren zijn extra breed voor bewoners in een rolstoel of bed. Iedereen heeft een eigen slaapkamer en sommige bewoners hebben ook een eigen badkamer. Anderen delen met zijn tweeën een badkamer.

De omgeving

Schelpendaal ligt op woonzorgpark Het Westerhonk van ’s Heeren Loo. Om de woningen heen is het groen en er staan veel bomen. We hebben een ruime tuin. De medische dienst en fysiotherapie zitten naast ons gebouw.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op