Adres en contact
Schoenmakersland 208
3751KA Bunschoten-Spakenburg
Contact opnemen Direct aanmelden

Zelfstandig wonen onder begeleiding in Bunschoten-Spakenburg
Schoenmakersland 208a

Wonen

Zoek je een fijne plek om onder begeleiding van een enthousiast team te wonen? In een groep, maar met een eigen appartement. Een plek voor jezelf om je terug te trekken wanneer jij dat wilt. Met een huiselijke sfeer en een duidelijke structuur. Waar jij je zelfredzaamheid behoudt of vergroot. Heb je een licht tot matige verstandelijke beperking met eventueel bijkomende problematiek, vanaf VG4? Dan is wonen op het Schoenmakersland mogelijk iets voor jou. De woningen zijn eind 2023 nieuw opgeleverd. Kom gerust een keer kijken. Er zijn nog appartementen vrij!

In het kort

In een fijne nieuwe woonwijk in Bunschoten wonen verdeeld over twee woonlagen 20 mensen met een matig tot licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Op de eerste verdieping is er altijd een begeleider aanwezig. Op de tweede verdieping is er begeleiding aanwezig op afstand. Bewoners wonen in hun eigen appartement met 24-uurs begeleiding. In de nacht is er een slaapwacht.

Zo kun je wonen

In deze woonvoorziening in Bunschoten zijn twee woonlagen met elk tien nieuwe appartementen. En er zijn ook nog twee appartementen op een andere plek in het gebouw. Ook hier ontvangen bewoners begeleiding van de begeleiders van de woonvoorziening. Op de eerste verdieping is er een binnenplaats waar de terrassen van de appartementen op uitkomen.

De appartementen op de eerste en tweede verdieping zijn ongeveer 40m2 en hebben een keuken, badkamer, slaapkamer en een eigen balkon of terras. Je woning is overzichtelijk zodat je het gemakkelijk kunt schoonhouden. Je kunt jouw appartement inrichten met jouw eigen spullen. Zo voelt het direct als thuis. Als je wil, kun je een internet-, telefoon- en televisie-aansluiting nemen in jouw eigen appartement. Die aansluiting moet je zelf betalen (https://sheerenloo.ontzorg.net/).

In je eigen appartement kun je vrienden en familie ontvangen. Je kunt er ook zelf op uit trekken. Heb je behoefte aan contact met je huisgenoten dan nodig je iemand uit in jouw appartement of als de ontmoetingsruimte open dan kun je daar gezellig samenkomen. Woon je op de eerste verdieping dan kunnen we hier samen koken en eten. Op de tweede verdieping is nog een ontmoetingsruimte waar we op een aantal momenten samen iets organiseren.

De omgeving 

De woonvoorziening ligt in de nieuwe wijk Rengerspark. Op de begane grond is een supermarkt waar jij je boodschappen kunt kopen. Op de hoek is een bakkerij waar je ook iets kunt eten en drinken. De bushalte is slechts 5 minuten lopen. In de buurt zijn mogelijkheden om te sporten. Je kunt ook heerlijk wandelen of fietsen in de omgeving.

Wie wonen er nog meer? Op het Schoenmakersland wonen 20 mensen van 30 jaar en ouder met een licht tot matige verstandelijke beperking. Waarvan nu het merendeel man is. Er is persoonlijke aandacht voor de bewoners en zowel de bewoners als de begeleiders leveren een eigen bijdrage aan de sfeer in huis.

Hoe begeleiden we jou?

Onze begeleiding stemmen we af op jouw behoefte. We kijken naar wat jij nodig hebt. Elke bewoner woont hier om te kunnen werken aan eigen persoonlijke doelen. In de nabijheid van begeleiding kun je stevig(er) worden in je zelfvertrouwen en wat je zelf kunt. Daarvoor bieden we ondersteuning om zelfstandig(er) te worden of zelfstandig te blijven op meerdere gebieden. Bij jouw ontwikkeling betrekken we de mensen die voor jou belangrijk zijn. Op de eerste etage worden bewoners uitgenodigd voor het ontbijt, de lunch en avondeten en zijn er vaste koffie- en theemomenten. Op deze etage is er altijd een begeleider aanwezig. Eventueel is er nog een tweede begeleider bereikbaar.

Op de tweede etage wordt er meer individueel begeleid.de bewoners zijn hier zelfstandiger en kunnen hun vraag uitstellen. Zij kunnen een begeleider benaderen voor eventuele vragen of hulp. Er is een ontmoetingsruimte waarin op een aantal momenten gezamenlijke activiteiten zijn.

In de nacht is er een slaapdienst voor alle bewoners.

Daginvulling

Overdag hebben de bewoners hun eigen werk en/of dagbesteding. Heb je al werk of dagbesteding in de buurt dan kun je daarnaartoe. Zoek je nog dan kijken we graag met jou wat bij je past en wat jij leuk vindt om te doen.

Wlz-indicatie

Om op het Schoenmakersland te kunnen wonen heb je een indicatie nodig: Wlz-indicatie vanaf VG4.

Meer weten?

Wil je meer weten over het Schoenmakersland of een keer komen kijken? Neem dan contact op met: Klantcontact 0800 - 355 55 55 (ma t/m vr 08.30-17.30 uur) WhatsApp 06 - 83 36 20 29.

Neem contact op