Zorgboerderij Hendrikahoeve in Haaksbergen
Schoolkaterdijk 76

Wonen Werk of dagbesteding Vrije tijd

Welkom op zorgboerderij de Hendrikahoeve. Jij hebt zin om lekker buiten te zijn in een landelijke omgeving. Je speelt samen met de anderen; jullie doen een spel, kijken een film of knutselen wat moois. Buiten spring je op de trampoline, schommel je op de schommel of doe je mee aan een potje voetbal. Je werkt samen en maakt plezier. Samen ontdekken wij waar jij goed in bent en waar wij jou mee kunnen helpen.

In het kort

De Hendrikahoeve is een zorgboerderij voor kinderen en jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking. We werken met rust, ruimte en regelmaat. Het vaste team begeleiders werkt volgens de methode ‘Geef me de 5’. Zo zorgen we voor zoveel mogelijkheid duidelijkheid voor de jongeren en de kans zich optimaal te ontwikkelen.

De Hendrikahoeve is een echte boerderij, waar onze cliënten een fijne en leerzame tijd hebben. De cliënten genieten van de dieren en andersom natuurlijk ook. Elke dag verzorgen ze de dieren en zijn wij er regelmatig aan het werk.

Adres en contact
Schoolkaterdijk 76
7482 PX Haaksbergen
Stuur een e-mail 06 - 12 07 69 84

Wat doen wij

Op de Hendrikahoeve kun je terecht voor gespecialiseerde dagopvang en logeren. Daarnaast is er ook dagbesteding op verschillende dagen en naschoolse-, weekend en/of vakantieopvang.

We begeleiden de cliënten in kleine, overzichtelijke groepjes van maximaal 6 deelnemers tegelijk. Per cliënt kijken we wat hij of zij nodig heeft, in afstemming met ouders en verwanten. Wij gaan ervanuit dat zij hun kind het beste kennen en ervaringsdeskundige zijn. Zo zorgen we voor maatwerk. Dit alles om de cliënt zo goed mogelijk en eenduidig te kunnen begeleiden binnen al zijn leefgebieden.

Voor wie

De Hendrikahoeve is een zorgboerderij voor kinderen en jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking. We werken met een persoonlijk plan met doelen. De persoonlijk begeleider maakt en bespreekt deze doelen samen de ouders/verwanten en overige betrokkenen. We houden de lijnen graag zo kort mogelijk om zo samen voor een goed ontwikkelklimaat te zorgen.

De omgeving

De Hendrikahoeve staat in een prachtige groene omgeving, in het buitengebied van Haaksbergen. Het is gelegen aan een weg met alleen bestemmingsverkeer. Hierdoor zijn er minder prikkels van buitenaf. Met een groot erf rondom de boerderij is er voldoende ruimte om te spelen en je verder te ontwikkelen. Naast de boerderij staat het woonhuis van de buren. We hebben goed contact met hen en de buurkinderen komen soms meespelen.

De Hendrikahoeve heeft een stal en een weilanden voor onze dieren. Zo zijn er geiten, schapen, ezels, cavia’s, konijnen, en varkens op de Hendrikahoeve. Ook hebben wij kippen, die verse eitjes leggen en natuurlijk mogen we onze lieve pony’s Bassie, Adriaan en Cleo niet vergeten.

De Hendrikahoeve is bereikbaar met de auto. Mocht u voor het eerst naar de Hendrikahoeve komen, dan adviseren wij u via Beckummerweg 49 naar Schoolkaterdijk 76 te navigeren. Dit is de gemakkelijkste route. Via het openbaar vervoer is de Hendrikahoeve lastiger te bereiken. Het dichtstbijzijnde busstation ligt op ongeveer 15 tot 20 minuten loopafstand.

Contact

Schoolkaterdijk 76
7482 PX Haaksbergen
hendrikahoeve@sheerenloo.nl
06 - 12 03 34 71

Neem contact op