Praktische info
Schopenhauerstraat 107-111
7323 LV Apeldoorn
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Begeleid wonen in Apeldoorn
Schopenhauerstraat 107-111

Wonen

Het is zondagochtend. Samen met een huisgenoot en de begeleiding ga je pannenkoeken bakken. Jullie hebben gister alles al in huis gehaald: fruit, stroop, poedersuiker en het beslag. Het is niet zo gezond, maar ach, dat kan wel voor een keertje. Je medebewoners zijn er in ieder geval blij mee. Jullie zitten gezellig samen aan de keukentafel terwijl de radio aanstaat. Eet smakelijk!

In het kort

Aan de Schopenhauerstraat 107-111 wonen jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Er is 24 uur per dag begeleiding. Wij stimuleren de zelfstandigheid van de jongeren. Structuur is daarbij belangrijk, bijvoorbeeld met gezamenlijke eetmomenten. De begeleiding richt zich op vrijetijdsinvulling en we besteden aandacht aan hoe de bewoners het huishouden kunnen doen. Natuurlijk vergeten we de gezelligheid niet; er is altijd ruimte voor een grapje.

De woning

De Schopenhauerstraat bestaat uit 2 ruime woningen die via een kantoor met elkaar verbonden zijn. Via de hal kom je in de gemeenschappelijke woonkamer, waar je lekker televisie kunt kijken of op internet kunt. In de eetkamer met luxe keuken eten we ‘s avonds samen. De tuin heeft een terras, waar je met mooi weer gezellig iets kunt drinken of barbecueën.

Je eigen kamer

Je woont in een eigen zit-/slaapkamer. Die mag je helemaal inrichten zoals jij dat wil. Ga dus vooral los met leuke meubels en decoratie. Sommige bewoners delen een badkamer, anderen hebben een eigen badkamer.

Doorstroom

Ben je toe aan wat meer zelfstandigheid? Dan kun je doorstromen naar een andere woning, met begeleiding vanuit de Schopenhauerstraat. Hier krijg je de kans om je verder te ontwikkelen.

Omgeving

De woning staat in de woonwijk Zevenhuizen in Apeldoorn, aan een rustig pleintje met weinig verkeer. Een supermarkt en bushalte zijn op loopafstand. In de buurt vind je ook andere woongroepen van ’s Heeren Loo. De Schopenhauerstraat heeft een eigen buurtvereniging die regelmatig activiteiten organiseert.

Dagje uit
Als hoofdstad van de Veluwe leent Apeldoorn zich prima voor prachtige wandel- en fietsroutes. Ben je wat minder sportief aangelegd, dan kun je gaan winkelen in de gezellige binnenstad. Voor de dierenliefhebbers is er de Apenheul, waar je uren kunt kijken naar de loslopende apen.

Voor wie 

Aan de Schopenhauerstraat wonen jongeren met een lichte verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. De groepssamenstelling is gevarieerd in leeftijd, geslacht en problematiek. Hierdoor kunnen bewoners elkaar onderling goed helpen. Klinkt dit als een plek waar jij jezelf ziet wonen? Neem dan contact met ons op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op