Adres en contact
Orpheusstraat 19-21-23-25-27
6846 XC Arnhem
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in je eigen appartement in Arnhem
Orpheusstraat 19-21-23-25-27

Wonen

Wil je graag op eigen benen leren staan? Zie jij het wel zitten om in je eigen appartement te wonen? Maar vind je het ook fijn om soms samen te koken en te eten? En heb je af en toe nog wel begeleiding nodig bij het zelfstandig wonen? Dan zijn onze trainingsappartementen op de Schuytgraaf in Arnhem misschien écht iets voor jou.

Lees verder voor informatie en foto's over de woning, de studio's en de begeleiding.

In het kort

Op de Orpheusstraat vind je negen trainingsappartementen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Je leert hier zo zelfstandig mogelijk te worden. Zo wordt er samen gekookt en is iedereen verantwoordelijk voor het huishouden. Ook het vinden en behouden van werk is belangrijk. De begeleiding ziet graag dat iedereen zo actief mogelijk is.

Zo kun je wonen

Je hebt een eigen appartement met een woonkamer met keukenblok, slaapkamer en een toilet. Een mooie ruime plek voor jezelf dus. De badkamer deel je met een medebewoner. Je mag je appartement helemaal inrichten zoals jij wilt. De appartementen liggen op de eerste en tweede verdieping. Twee keer per week eet en kook je samen met je medebewoners in de gezamenlijke woonkeuken. Gezellig!

Als je in een appartement woont, leer je om zo veel mogelijk zelfstandig op te pakken. Zoals zelf koken, zelf afspraken maken en zelf boodschappen en huishoudelijke taken doen. Je hebt op vaste momenten een afspraak met jouw eigen begeleider, maar er is bij de Schuytgraaf 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Dus als je vragen hebt of als er iets is, is er altijd iemand om op terug te vallen.

Wie wonen er nog meer?

Er wonen op de Schuytgraaf 17 jongeren. Sommigen wonen op de groep en anderen wonen net als jij in een eigen appartement en delen een badkamer. Er zijn ook 3 jongeren die volledig zelfstandig in een appartement wonen. Overdag is iedereen aan het werk, op school of op de dagbesteding.

De omgeving

De Schuytgraaf ligt in de leuke, levendige wijk Singelkwartier in Arnhem. Op loopafstand vind je winkelcentrum Schuytgraaf met supermarkten, cafetaria’s en winkels. Ook zijn er bushaltes in de buurt. Station Arnhem-Zuid ligt op loopafstand. Het centrum van Arnhem ligt wat verder, maar is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Je bent er met de trein binnen 10 minuten!

Zo begeleiden we jou

  • Als je in een appartement woont, leer je om zo zelfstandig mogelijk te leven en te wonen. Je begeleider helpt je om doelen te stellen en daaraan te werken. Je hebt vaste begeleidingsmomenten in de week. Dan bespreek je met jouw begeleider hoe het met je gaat en of je nog ondersteuning nodig hebt bij het werken aan je doelen.

    In de Schuytgraaf is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Tijdens inloopuren kun je ook bij hen terecht als je hulp nodig hebt. Naast de vaste afspraken met je begeleider en de inloopuren, kun je er ook voor kiezen om samen te koken en te eten. Bij de Schuytgraaf leer je in jouw eigen appartement steeds zelfstandiger te zijn, zodat je uiteindelijk kunt verhuizen naar een eigen plek met ambulante begeleiding.

    Het begeleidende team bestaat uit begeleiders, een gedragswetenschapper en een manager.

  • De meeste bewoners van de Schuytgraaf gaan overdag naar school, werk of dagbesteding in de buurt. Of ze zijn op zoek naar werk dat bij ze past. Als je op de Schuytgraaf komt wonen, is het de bedoeling dat jij ook je eigen daginvulling hebt.

    Ben je op zoek naar dagbesteding? Dan kijk je samen met je begeleider wat je leuk vindt, wat je kunt en wat je wilt leren. Daarna gaan we op zoek naar dagbesteding die het beste bij je past.

  • Om bij de Schuytgraaf te kunnen wonen heb je een Wlz-indicatie (LVG of VG) of een bepaling Verlengde Jeugdwet nodig.

Heb je interesse?

Is wonen bij de Schuytgraaf iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op: 088 – 037 3030. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur. Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op