Adres en contact
Slingeraklaan 136-138-140-142-144-146
3544 WE Utrecht
Contact opnemen Direct aanmelden

De Slinger: wonen in een groep met je eigen plek
Slingeraklaan 138 en 144

Wonen

Houd je van gezelligheid, maar ben je ook graag op jezelf. Wil je wonen in een groep, maar met je eigen studio om je terug te trekken wanneer jij dat wilt. Met een huiselijke sfeer en een duidelijke structuur. Waar jij je zelfstandigheid behoudt of vergroot. Heb je een verstandelijke beperking of autisme? Dan is de Slinger in Utrecht Leidsche Rijn mogelijk iets voor jou. Kom gerust een keer kijken. In een van de groepen zijn twee studio's beschikbaar op de eerste en tweede verdieping.

In het kort

Op de Slinger ervaar je de gezelligheid van een groepswoning. In je studio heb je een eigen plek voor jezelf om je terug te trekken wanneer jij dat wilt. De huiselijke sfeer en een duidelijke structuur waarin jij je zelfredzaamheid behoudt of vergroot vinden we belangrijk. Er is een woonkamer, waar je gezellig samen tv kunt kijken, fietsen op de hometrainer, een spelletje doen of een boek kunt lezen. In de open keuken kun je heerlijk koken en bakken. We doen dingen samen. Zoals de tuin onderhouden, schoonmaken, samen eten en drinken en natuurlijk de vrijdagavondborrel.

Voor wie?

Op De Slinger wonen mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking, autisme of het syndroom van Down. In de leeftijd vanaf 25 jaar. We hebben nog plek voor twee huisgenoten die voor langere tijd een thuis zoeken.

Zo kun je wonen

De woning aan de Slingeraklaan bestaat uit samengevoegde rijtjeswoningen in een rustige woonwijk. De woning heeft twee groepen. Voor elke groep zijn er op de begane grond een grote woonkamer met een eigen keuken en een aantal studio's. De studio's op eerste verdieping zijn eventueel met de lift toegankelijk. Op de tweede verdieping bevinden zich ook nog studio's.

Een van de groepen heeft twee beschikbare studio's (eerste en tweede verdieping). In deze groep kunnen in totaal tien mensen wonen.

Je eigen studio heeft een badkamer en een pantry. Het is overzichtelijk zodat je het gemakkelijk kunt schoonhouden. Je kunt jouw studio inrichten met jouw eigen spullen. Zo voelt het direct als thuis en kun je doen wat jij het allerleukst vindt. In je studio kun je je vrienden en familie ontvangen. Ook kun je er zelf op uit trekken.

De gemeenschappelijke ruimte is huiselijk ingericht. In de woonkamer kun je gezellig samen tv kijken, fietsen op de hometrainer, een spelletje doen of een boek lezen. Aangrenzend is de kook- en eetruimte. De open keuken beschikt over alles wat je nodig hebt om te koken en te bakken. Daarnaast heeft de Slinger een grote voor- en achtertuin.

De omgeving

De Slingeraklaan ligt in Parkwijk in Leidsche Rijn. Het is een rustige wijk. Op vijf minuten lopen is een busstation met goede verbinding naar station Utrecht CS. Op 5 tot 10 minuten lopen is een klein winkelcentrum met een supermarkt, Blokker en Kruidvat. Winkelcentra Leidsche Rijn en Vleuterweide zijn op fietsafstand.

Hoe begeleiden we jou?

Een duidelijke dagstructuur voor alle bewoners vinden we belangrijk. Daarnaast stemmen we de begeleiding af op jouw behoefte. We kijken naar wat jij nodig hebt en aankunt. In de nabijheid van begeleiding kun je stevig(er) worden in je zelfvertrouwen en wat je zelf kunt. Daarvoor bieden we ondersteuning om (in een gestaag tempo) zelfstandig(er) te worden of zelfstandig blijven op meerdere gebieden. Je leert bijvoorbeeld hoe je vriendschappen opbouwt en krijgt hulp bij het invullen van je vrije tijd. Bij jouw ontwikkeling betrekken we de mensen die voor jou belangrijk zijn. In de nacht is er een slaapdienst. 

Dagbesteding

De bewoners gaan drie tot vier dagen per week met het OV of taxivervoer naar dagbesteding. Heb je al dagbesteding in de buurt dan kun je daarnaartoe. Zoek je nog dan kijken we naar wat bij je past en wat jij leuk vindt om te doen.

Indicatie

Om hier te wonen, heb je een Wlz-indicatie nodig: VG 3, 4, 5 of 6.

Heb je interesse?

Wil je meer weten of een keer komen kijken? Neem dan contact op met ons via 0800 - 355 55 55. Of vul het formulier onderaan deze pagina in. Wij helpen je graag! Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op