Adres en contact
Steenakker 29
6651 JA Druten
Contact opnemen Direct aanmelden

Steenakker 29
Steenakker

De geur van verse koffie komt je kamer binnen. Je bent meteen wakker en gaat je bed uit. Als je de gezamenlijke woonkamer binnenloopt, zie je je huisgenoot in de keuken staan. Hij heeft koffie gezet. Tijdens het ontbijt vertel jij hoe jouw dag eruit gaat zien. Je gaat zo eerst naar je werk. Daarna boodschappen doen, want vandaag sta jij op het kookrooster. Je huisgenoot gaat ook naar zijn werk. Samen lopen jullie de deur uit.

In het kort

Steenakker 27-31 bestaat uit 2 geschakelde woningen voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Elke woning heeft plaats voor 7 jongvolwassenen. Er is 24 uur per dag begeleiding beschikbaar. De begeleiding richt zich op het stimuleren van de zelfredzaamheid en de eigen regie. Overdag gaan de bewoners naar dagbesteding en/of werk.

Gebouw

Het voormalige blok van 5 huizen is omgebouwd tot 2 geschakelde woningen. Beide woningen hebben een eigen voordeur en iedere woning heeft een gezamenlijke woonkamer met keuken. Als bewoner krijg je een eigen zit-/slaapkamer. De badkamer en het toilet deel je. Ook de tuin en schuur is van alle bewoners samen.

Omgeving

De woningen aan de Steenakker staan op een woonerf in Druten Zuid. Op 20 minuten loopafstand ligt locatie Boldershof. Hier wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking als buren naast elkaar. Er zijn werk- en dagbestedinglocaties in de buurt. Ook is in Druten veel te beleven. Je vindt er onder andere een park, tandarts, dokter, supermarkt en kerk. Ook zijn er clubjes waar je kunt koken, wandelen en cursussen kunt volgen. Verder vind je er een kinderboerderij, gymzaal en zwembad. In de evenementenhal worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Voor een hapje eten of lekker winkelen, kun je terecht bij restaurants en winkels. Daarnaast ligt Druten aan rivier de Waal. Een prachtige moerasachtige omgeving, waar je heerlijk kunt wandelen.

Begeleiding

De ene groep aan de Steenakker ontvangt voornamelijk ondersteuning en aansturing bij het dagritme. We doen veel activiteiten samen. De bewoners van de andere groep wonen zelfstandiger en maken meer eigen keuzes. Ook kijken we naar de mogelijkheden om eventueel zelfstandig te gaan wonen. De begeleiding daar richt zich vooral op sociaal vaardigheden, werkgerelateerde zaken en vrijetijdsbesteding.

Bereikbaarheid

Het centrum van Druten is in 10 minuten lopen te bereiken. Hier heb je bussen die je onder andere naar Nijmegen Centraal en het busstation van Druten brengen. Op en rond de wijk zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Voor wie

De woningen zijn geschikt voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. De bewoners functioneren sociaal (zeer) beperkt zelfstandig.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op