Adres en contact
Steenbok 14
2221 PZ Katwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Steenbok 14
Katwijk

In het kort

Steenbok 14-16 heeft een divers bewonersbeeld. De begeleiding ondersteunt de bewoners voornamelijk bij de dagelijkse handelingen en zij worden waar mogelijk begeleid bij het maken van kleine stapjes in hun persoonlijke ontwikkeling. Ook zorgen we dat ze de vaardigheden die ze al hebben behouden.

De woningen

De geschakelde woningen zijn onderdeel van een blok rijtjeshuizen. De woningen hebben een gezamenlijke zitkamer met open keuken.  

Iedere bewoner heeft zijn eigen kamer en eigen toilet, de meeste kamers zijn voorzien van een eigen badkamer. Op de begane grond zijn vier slaapkamers, op de eerste etage drie slaapkamers en er is een zolderkamer. Er is een lift tot de eerste etage. Er is een tuin waar je altijd terecht kunt om naar het fluiten van de vogels te luisteren. 

Begeleid wonen 

Steenbok 14-16 is een horizontale groep. Hier wonen jongeren, mensen met een ernstige meervoudige beperking én ouderen met een gehoorbeperking. Zij communiceren door middel van gebarentaal. Daarnaast maken we gebruik van de methode Totale Communicatie. Dat wil zeggen dat we proberen om de communicatie zoveel mogelijk te ondersteunen met hulpmiddelen als tekeningen en kleuren. Er zijn in de woning allerlei aanpassingen gemaakt voor mensen met zicht- en gehoorbeperkingen. Zo is er zoals een deurbel met lichtsignaal, een ringleiding en een speciaal lichtplan binnen de woning.

Omgeving

De woning staat in de woonwijk Rijnsoever te Katwijk. Op vijf minuten lopen staan nog twee gekoppelde groepswoningen van ’s Heeren Loo.
In de buurt zijn een supermarkt en een bakkerswinkel te vinden. Het is een minuut of twintig lopen naar het winkelcentrum Hoornseplein. Verder biedt de omgeving een kaasboer, een kapper, fietsenmaker en huisarts.

Nabij het strand

Met het openbaar vervoer sta je binnen een half uurtje aan het strand. Een ideaal dagje uit!

Vrije tijd

Alle bewoners van Steenbok nemen deel aan dagbesteding. Zo is er in de buurt creatief centrum Paspartoe en Keyserwey in Noordwijk. 

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op