Adres en contact
Laan van Groot Schuylenburg 150
7325 BD Apeldoorn
0800 - 355 55 55 Direct aanmelden

Studio voor jongeren die zelfstandig willen wonen in Apeldoorn
Laan van Groot Schuylenburg 150 (Peppel)

Ben je 17 jaar of ouder en zoek je een woonplek voor jou alleen? Maar heb je nog wel af en toe begeleiding nodig bij het zelfstandig wonen? Kom dan eens kijken bij onze 11 studio’s in gebouw Peppel op woonzorgpark Groot Schuylenburg in Apeldoorn. We begeleiden jou zo, zodat jij steeds zelfstandiger wordt.

Lees verder voor informatie en foto's over de woning, de studio's en de begeleiding. Ook krijg je een digitale rondleiding door de woning.

In het kort

Aan de rand van het bosrijke woonzorgpark Groot Schuylenburg in Apeldoorn ligt het gebouw Peppel. Er wonen jongeren vanaf 17 jaar met een lichte verstandelijke beperking. We begeleiden en behandelen jou bij wat jij nodig hebt. Je begeleiders zijn er 24 uur per dag. Dus als je vragen hebt of als er iets is, kun je altijd op iemand terugvallen.

Zo kun je wonen

Je woont in een studio met eigen badkamer. Sommige studio’s hebben ook een eigen keuken. Een mooie ruime plek voor jezelf dus. Je mag hem helemaal inrichten zoals jij wilt. De studio’s zijn verdeeld in 2 soorten: groepswonen en studiowonen.

  • Bij het groepswonen is er altijd een begeleider in de woning. Ze zorgen ervoor dat jij je veilig genoeg voelt om met succes nieuwe dingen te doen. Soms doe je die zelfstandig en soms met de je medebewoners en/of begeleiders. Net als de rest van de groep volg je een vast dagritme, zodat voor jou duidelijk is wat je kunt verwachten. In de grote gezamenlijke woonkamer is het gezellig. De keuken is ingericht met een dubbele keukeninrichting. Zo kun jij daar zelfstandig of onder begeleiding (leren) koken.

  • Bij het studiowonen woon je zelfstandig. De begeleiding komt langs om jou te helpen bij waar je nog hulp nodig hebt. Je praat met hen over hoe je zo zelfstandig mogelijk kunt wonen en wat voor werk je wilt gaan doen. Er is wel voortduren begeleiding in de buurt, zodat je altijd terecht kunt met je vragen. Je kookt en eet in je eigen studio. Vind je het fijn om hulp te krijgen bij het koken? Dat kan ook. Je mag zelf kiezen.

De omgeving

Aan de rand van het beschutte en bosrijke woonzorgpark Groot Schuylenburg in Apeldoorn ligt het gebouw Peppel. In de veilige omgeving van het woonzorgpark wonen meer mensen met een verstandelijke beperking. Er zijn veel voorzieningen, zoals een winkel en een brasserie. En er is genoeg te doen. Je kunt naar de kinderboerderij. Ook zijn de tandarts, huisarts en fysiotherapeut dichtbij. Op het centrale plein zijn dagbestedingslocaties.

Wie wonen er nog meer?

In het gebouw woon je met 10 anderen. Zij zijn 17 jaar of ouder en wonen ook in een studio. Zij kunnen net als jij altijd met hun vragen terecht bij de begeleiding. Vaak hebben je medebewoners naast een lichte verstandelijke beperking ook een andere beperking zoals ASS of angsten. Het multidisciplinaire team kan je hierbij ondersteunen.

Zo begeleiden we jou

  • Je maakt samen met je persoonlijk begeleider afspraken. Bijvoorbeeld over wat je zelf kan en over waarbij je ondersteuning wilt. Ook maak je samen een plan voor wat je nog graag wilt leren en hoe je dat gaat doen.

    Heb je hulp nodig bij bijvoorbeeld je financiën, social media, gesprekken op het werk of dagbesteding? Dan zijn wij er voor je, we helpen je bij jouw zelfstandigheid, weerbaarheid en zelfredzaamheid.

  • Het begeleidende team bestaat uit (persoonlijk) begeleiders, een gedragswetenschapper een manager en een arts VG. Waar nodig wordt dit aangevuld met andere disciplines, zoals therapeuten.

  • Om op Peppel in Apeldoorn te kunnen wonen heb je een Wlz-indicatie nodig.

    Let op: als je drugs gebruikt of lichamelijk agressief gedrag laat zien, kun je niet op Peppel wonen.

Neem een kijkje

Heb je interesse?

Is wonen op Peppel iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Of heb je een vraag? Bel ons dan op: 0800 - 355 55 55. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur tot 17.30 uur. Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Een digitale rondleiding

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het helaas nog niet mogelijk om zelf gebouw Peppel te bezoeken voor een rondleiding. Daarom hebben de begeleiders een filmpje gemaakt waarin je een uitgebreide rondleiding krijgt door de woning. 

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op