Adres en contact
De Zool 60
9201 BL Drachten
Contact opnemen Direct aanmelden

Talentencentrum Het Kompas Drachten
De Zool 60

Werk of dagbesteding

Talentencentrum Het Kompas in Drachten biedt ruimte aan circa 75-80 cliënten. Je kunt hier terecht voor een leuke en zinvolle dagbesteding. Samen met je vaste contactpersoon maak je een weekrooster en stel je een Samenwerkplan op met jouw persoonlijke doelen. In Talentencentrum Het Kompas kun je deelnemen aan zowel ochtend- als middagactiviteiten. Ook is er gelegenheid om tussen de middag gezamenlijk te lunchen.

In het kort

Bij Talentencentrum Het Kompas kun je terecht voor ondersteuning op het gebied van arbeid, training/vorming en vrije tijd. Vrijwilligers en professionele begeleiders helpen jou om je doelen te bereiken. Jouw wensen en mogelijkheden staan hierbij centraal.

De volgende vragen zijn voor ons belangrijk:

 • Wat wil je leren?
 • Waarbij kun je ondersteuning gebruiken?
 • Waar liggen jouw kwaliteiten?
 • Welke, misschien nog onbekende, mogelijkheden heb je?

Door mee te doen aan activiteiten train je je vaardigheden, werk je aan je persoonlijke doelen en ontmoet je andere mensen.

Activiteiten

Talentencentrum Het Kompas bevindt zich in een oud schoolgebouw en heeft meerdere ruimtes. Hier worden meerdere activiteiten aangeboden door de begeleiding van Het Kompas. Hieronder worden deze activiteiten in het kort toegelicht.

 • Creatief: Ga op verschillende manier creatief aan het werk. Denk hierbij aan mozaïeken, schilderen, puzzelen, kaarten maken en werken met stof, brei/haakgaren.
 • Computer activiteit: train jezelf met een computer of tablet. Tevens kun je hier gebruikmaken van een speciaal taalprogramma voor mensen met Afasie.
 • Sportschool Het Kompas: we hebben een eigen sportschool, deze is speciaal voor mensen met een beperking. Sport in een prikkelarme omgeving onder toezicht van gespecialiseerde begeleiders. 
 • Houtwerkplaats: je werkt hier met machines en gereedschap om items van hout te maken. Ook biedt de houtwerkplaats zijn diensten aan om meubels op te knappen voor een plaatselijke kringloopwinkel.
 • Klaverjas: onder toezicht van vrijwilligers wordt er op dinsdagochtend klaverjas gespeeld.
 • Boccia: meerdere momenten in de week wordt er Boccia gespeeld, Boccia is een bal- en werpsport die vergelijkbaar is met bowls en petanque. 
 • Babykleding sorteren: in samenwerking met Stichting Babyspullen sorteren wij kleding in bakken/zakken. We kijken hierbij of dit nog een ronde mee kan voor de gezinnen die wat minder te besteden hebben.
 • Schildercursus: er worden cursussen gegeven zoals: portret, landschap en werken met kleur. Elke cursus wordt afgerond met een expositie binnen het Talentencentrum. 
 • Taalfit: dit is een taalles gericht op deelnemers met Afasie/Dysartrie.
 • Schaakles: er wordt ook schaakles gegeven op de maandagochtend, het ontwikkelen van de basisregels staat hierin centraal. 
 • Muziekactiviteit: hier wordt uitleg gegeven over muziekstijlen, het ontstaan van instrumenten en hoe je ermee kan leren spelen op de maat van de muziek. 
 • RGM: Ronnie Gardiner Methode, een oefenmethode waarmee muziek wordt ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren.

Omgeving

Talentencentrum Het Kompas in Drachten is gelegen in een fijne woonwijk in Drachten, op 5 autominuten verwijderd van het gezellige centrum. Naast het talentencentrum vind je speeltuin De Draaikolk.

Bereikbaarheid

Talentencentrum Het Kompas is goed bereikbaar met de fiets of per auto. We beschikken over voldoende parkeergelegenheid. De dichtstbijzijnde bushalte ligt op 10 minuten loopafstand. De N31 sluit aan op diverse uitvalswegen.

Voor wie

Heb je NAH of Parkinson, dan ben je voor dagbesteding welkom bij Talentencentrum Het Kompas. Je hebt hiervoor een WLZ- of WMO-indicatie nodig. Eigen kracht, eigen regie en maatwerk hebben we hoog in het vaandel. Wil je meer weten? Neem dan contact op met de afdeling Klant en Advies. We helpen je graag verder!

Contact

De Zool 60
9201 BL Drachten
088 - 037 92 45

klantadvies.dnb@sheerenloo.nl
088 - 037 90 30

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op