Adres en contact
Thérèse Schwartzestraat 2
1328 AH Almere
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Almere
Thérèse Schwartzestraat 2

Wonen

's Avonds kijk je gezellig televisie met je medebewoners, je doet een spelletje of eet samen. Geregeld maken jullie een grapje, want jullie zijn in voor gekkigheid. Dat maakt hier wonen leuk. Ook gaan jullie met respect met elkaar om, zodat alle bewoners zich veilig voelen. 

In het kort

Aan de Thérèse Schwartzestraat wonen in totaal 24 bewoners met een licht verstandelijke beperking en/of bijkomende problematiek. De locatie bestaat uit 4 groepen met 6 bewoners. Elke groep heeft een eigen woning. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig en houdt rekening met de wensen van de bewoners en hun verwanten. Daarnaast is er oog voor diversiteit en geloof.

Zo kun je wonen

In de 4 moderne woningen aan de Thérèse Schwartzestraat 2 in Almere heeft elke bewoner zijn eigen slaapkamer met zithoek en sanitair. Er is een gezamenlijke woonkamer met een keuken waar de bewoners met begeleiding koken. De gebedsruimte kan gebruikt worden door bewoners en hun verwanten. De 4 groepen zijn genoemd naar een kleur: Rood, Groen, Paars en Blauw. Op de groepen helpt de begeleiding de bewoners bij huishoudelijke taken, persoonlijke verzorging en andere ondersteuningsvragen.

Groep Rood

In groep Rood wonen 6 bewoners met een meervoudige beperking: 2 mannen en 4 vrouwen tussen de 24 en 65 jaar oud met een ontwikkelingsniveau tussen de 2 á 6 jaar. Communicatie is binnen de groep niet vanzelfsprekend. Een aantal bewoners heeft hulp nodig met hun spraak. De begeleiding helpt hen met ondersteunende gebaren.

Groep Groen

In groep Groen wonen 6 bewoners met een licht verstandelijke beperking en/of autisme: 4 mannen en 2 vrouwen tussen de 21 en 40 jaar oud. 

Groep Paars

In groep Paars wonen 6 vrouwen tussen de 28 en 60 jaar oud met een ernstige meervoudige beperking en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. De begeleiding houdt rekening gehouden met de islamitische geloofsovertuiging van de bewoners. Communicatie is binnen de groep niet vanzelfsprekend. Een aantal bewoners  heeft hulp nodig met hun spraak. De begeleiding helpt hen met ondersteunende gebaren.

Groep Blauw

Op groep Blauw wonen 6 bewoners met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematie. Op dit moment zijn dit 6 mannen tussen de 18 tot 30 jaar oud. 

De omgeving

De Thérèse Schwartzestraat is goed bereikbaar. Op 10 minuten loopafstand kun je bij Almere Parkwijk de bus en trein pakken. Het is 15 minuten fietsen naar Almere-buiten. Op loopafstand is een supermarkt en een klein centrum. De bewoners kunnen lekker sporten op een basketbalveldje achter de Thérèse Schwartzestraat. In de buurt zijn ook speeltuinen en een skatebaan.

Voor wie? 

De woning is voor jongvolwassenen met een matige tot licht verstandelijke beperking. Ook bewoners met een lichamelijke beperking zijn welkom. Elke bewoner is uniek, daarom stemmen we onze begeleiding af op wat bij een bewoner past.
’s Nachts is een slaapdienst aanwezig. Zo nodig worden cliënten ingeluisterd via  het centrale inluistersysteem.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op