Adres en contact
Van Hoornhof 1 t/m 31*
6701 JA Wageningen
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid zelfstandig wonen in Wageningen
Van Hoornhof 1 t/m 31

Wonen

Wil je graag op eigen benen staan, maar heb je af en toe nog wel begeleiding nodig bij het zelfstandig wonen? Dan zijn onze appartementen in Wageningen misschien écht iets voor jou.

In het kort

Je hebt een eigen appartement met een woonkamer met keukenblok, slaapkamer en sanitair. Een mooie ruime plek voor jezelf dus. Je mag je appartement helemaal inrichten zoals jij wilt.

Je hebt op vaste momenten een afspraak met jouw eigen begeleider, maar wel in er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Dus als je vragen hebt of als er iets is, is er altijd iemand om op terug te vallen.

Ons aanbod

Torckdael is een nieuwbouwproject wat in het najaar van 2021 is opgeleverd. Binnen het appartementencomplex bieden wij een thuis aan 15 bewoners met een licht verstandelijke beperking. Het gebouw heeft 3 verdiepingen, welke bereikt kunnen worden met een lift. Er is één algemene ruimte welke benut wordt als ontmoetingsruimte en uitvalbasis voor ons begeleidingsteam. Soms wordt er samen met (een deel van) de bewoners gegeten. Alle bewoners kunnen gebruik maken van de gezamenlijke schuur.

Voor wie?

Als je in een appartement woont, leer je om zo veel mogelijk zelfstandig op te pakken. Dit vraagt wel enige mate van zelfstandigheid; zoals zelf koken, zelf afspraken maken en zelf huishoudelijke taken doen. Wij vinden het ook belangrijk dat alle bewoners een vorm van zinvolle daginvulling hebben. Dit kan school zijn, maar bijvoorbeeld ook een betaalde baan, vrijwilligerswerk of dagbesteding.

Omdat wij op dit moment geen afspraken hebben met de regio Centraal Gelderland voor het product Beschermd wonen, kunnen wij alleen zorg bieden op basis van een WLZ-indicatie.

Omgeving

De locatie Torckdael bestaat uit 16 appartementen, waarvan één algemene ontmoetingsruimte/kantoor. Daar is de begeleiding ook 24 uur per dag aanwezig. Het gebouw heeft 3 verdiepingen met appartementen. Er is een lift en een gezamenlijke schuur.


Je woont in een zelfstandig appartement met eigen badkamer, keuken, woonkamer en slaapkamer. Die maak je zelf schoon, eventueel samen met een begeleider.

Er is een gezellige ontmoetingsruimte waar je zo naar binnen kunt lopen. Soms wordt er samen met (een deel van) de bewoners gegeten.

Bereikbaarheid

De locatie bevindt zich in een parkachtige omgeving aan de rand van het centrum van Wageningen. Het is 5 minuten lopen naar de winkels en openbaar vervoer is ook dichtbij. Ook leerwerklocatie Stadsboerderij Wageningen is op loopafstand.

Voor wie

Wil je graag in je eigen appartement wonen, maar kun je daar soms wat hulp bij gebruiken? Werk je of volg je (een gedeelte van de week) dagbesteding? Dan is de Torckdael misschien écht iets voor jou!

Je kunt bij Torckdael wonen met een WLZ indicatie.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op