Adres en contact
Huissensestraat 157
6833 HT Arnhem
Contact opnemen Direct aanmelden

Trainingsgroep Huissensestraat in Arnhem
Huissensestraat 157

Wonen

In het kort

Op de Huissensestraat wonen jongvolwassenen en volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast kan er ook sprake zijn van GGZ-problematiek.

Wil je in de nabije toekomst begeleid zelfstandig of zelfstandig gaan wonen en heb je een lichte verstandelijke beperking? Dan ben je bij ons op het goede adres om je hierop voor te bereiden! Met betrokkenheid en enthousiasme willen wij samen met jou alles in het werk stellen om deze droom naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid te realiseren. Zo brengen wij middels het INVRA- instrument samen met jou in beeld welke competenties je al hebt en welke competenties je de komende tijd wil ontwikkelen. 

Iedere bewoner heeft een eigen persoonlijk begeleider met wie je leerdoelen opstelt die verwerkt worden in je persoonlijk plan. Vervolgens begeleiden we je zoveel mogelijk met onze handen op de rug volgens de leermethodiek “Op Eigen Benen”. Ons doel is uiteindelijk je aan te zetten tot zelf nadenken, ontdekken en beslissen zodat je in je eigen kracht komt en blijft. Overdag ben je naar dagbesteding, school of werk. Doordeweeks is er van 14:30 tot 09:00 uur begeleiding aanwezig op de groep, op weekenddagen is de begeleiding de hele dag aanwezig.

De woning / het gebouw

Dit jonge wooncomplex aan de Huissensestraat 157 is een tussenwoning met vijf slaapkamers (4 voor cliënten, 1 voor de slaapdienst), een open keuken met woonkamer, gedeelde sanitaire ruimtes en een tuin. In het complex ernaast (Huissensestraat 155) zijn 15 appartementen voor begeleid zelfstandig wonen en een appartement waar begeleiding aanwezig is tussen 8.30-22.00. Zij zijn overdag bij dringende vragen ook bereikbaar voor cliënten van de trainingsgroep. Als je voldoende vaardigheden hebt ontwikkeld om zelfstandig begeleid te gaan wonen, zijn er mogelijkheden om door te stromen naar een appartement op deze locatie.

De omgeving

De trainingsgroep staat in de levendige wijk Malburgen, op fietsafstand van het centrum van Arnhem. Het openbaar vervoer stopt voor de deur en klein winkelcentrum, het zwembad, de sportschool en het buurthuis zijn op loop- en fietsafstand.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op