Adres en contact
Vrijheidslaan 119
3861 JG Nijkerk
Contact opnemen Direct aanmelden

Trainingshuis - leren om zelfstandiger te worden
Vrijheidslaan 119

Begeleiding Jeugd

Jij wilt leren om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen. Je bent graag op jezelf, maar je houdt ook van gezelligheid. In een groep, maar met je eigen kamer om je terug te trekken wanneer jij dat wilt. Met een huiselijke sfeer en een duidelijke structuur. Waar jij je zelfstandigheid vergroot. Heb je een licht verstandelijke beperking? Dan is het Trainingshuis aan de Vrijheidslaan in Nijkerk mogelijk iets voor jou. Kom gerust een keer kijken.

In het kort

In een fijne woonwijk in Nijkerk woon je tijdelijk. Je leert er vaardigheden die nodig zijn om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. Versterken van je netwerk, dagbesteding, school of werk en geldzaken zijn daarin heel belangrijk.

Voor wie? 

Het Trainingshuis is voor jongeren vanaf ongeveer 16,5 jaar met een licht verstandelijke beperking en bijkomende (gezins)problematiek. Je kunt je hier verder ontwikkelen en doorgroeien naar een zo zelfstandig mogelijk leven.

Drie fases

Je ontwikkelt je in het Trainingshuis in drie fases:

Fase 1

In deze fase leggen we de basis voor doelen en werk je aan praktische vaardigheden. We kijken naar je netwerk met familie en vrienden en hoe je dat kunt versterken. We bespreken jouw wensen voor werk/school of dagbesteding en vrijetijdsbesteding.

Fase 2

Je breidt je sociale en praktische vaardigheden uit om zelfstandiger te worden. Je werkt aan het opbouwen, verbeteren en versterken van contacten in je netwerk. De doelen hiervoor bepaal je samen met je netwerk. In deze fase kijken we meer naar je toekomst voor school, werk of dagbesteding. En ook naar hoe je na het trainingshuis kunt gaan wonen.

Fase 3

In deze fase ga je al zelfstandiger wonen. De begeleiding komt bij jou langs op afspraak. De doelen waar je aan hebt gewerkt ga je afronden. In deze fase wordt duidelijk hoe je gaat wonen en wat voor school of werk je in de toekomst gaat doen om zelf geld te gaan verdienen.

Zo kun je wonen 

Het Trainingshuis bestaat uit twee woonhuizen aan elkaar, met een tuin. In elke woning wonen vijf jongeren. Het huis ligt in een woonwijk vlak bij het centrum van Nijkerk. Je loopt zo de winkelstraten in of naar het station, supermarkten en sportclubs Je hebt een eigen slaapkamer en je deelt de badkamer, wc en keuken. In de gezamenlijke woonkamers kun je elkaar ontmoeten en tv kijken. In de keuken kun je zelf koken of je kunt er zelfstandig leren koken. Wie wil, kan er gezellig samen eten. In de derde fase woon je in een studio. Heb je al andere woonruimte gevonden dan woon je daar met ambulante begeleiding. Elk laatste weekend van de maand is het Trainingshuis gesloten en verblijf je op een vaste plek in je netwerk. Met de feestdagen in december ben je daar ook. Daar maken we vooraf met je netwerk afspraken over.

Hoe begeleiden we jou?

Afhankelijk van wat jij nodig hebt maken we samen met jou een plan en stellen we doelen op waar jij aan wilt werken. In elke nieuwe fase krijg je steeds wat minder begeleiding. In de eerste fase is er altijd minimaal één begeleider in de woning aanwezig. Je maakt in de tweede fase minimaal één keer per week een afspraak met je vaste begeleider. Op de drukke momenten zoals bij het koken is er altijd een begeleider aanwezig. In de derde fase gaan we meer begeleiden zoals bij ambulante begeleiding. Je maakt een afspraak en de begeleider komt bij jou langs.

Daginvulling 

Iedereen gaat naar zijn eigen school, werk en/of dagbesteding. Heb je al school, werk of dagbesteding dan kun je daarnaartoe. Zoek je nog dan maken we daar een doel van en kijken we naar wat bij je past en hoe je aan een inkomen komt.

Beschikking

Voor het trainingshuis heb je een Jeugdwet beschikking van de gemeente nodig. Ben je (ouder dan) 18 jaar dan is een verlengde jeugdzorg beschikking of een Wlz-indicatie ZZP3LVG of ZZP2GGZ nodig. Heb je aanvullende ondersteuning of behandeling nodig en een beschikking of indicatie daarvoor dan kan 's Heeren Loo dat ook bieden.

Heb je interesse?

Wil je meer weten of een keer komen kijken? Neem dan contact op met ons via 0800 - 355 55 55. Of vul het formulier onderaan deze pagina in. Wij helpen je graag! Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur tot 18.00 uur

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op