Adres en contact
Nagel 56
8321 RG Urk
088-036 9325 Stuur een e-mail

Dagbesteding Het Trefpunt op Urk
Nagel 56, Urk

Werk of dagbesteding Winkel

“Wat hebben jullie hier mooie spulletjes”, zegt een bezoeker aan de winkel enthousiast. Van achter de balie knik je trots: “sommige dingen zijn handgemaakt!”. Ze pakt een houten kerstboompje en zegt “deze wil ik”. Nu nog afrekenen. Jij bent de laatste tijd erg vooruitgegaan met rekenen, dus dat gaat ook helemaal goed! “En een fijne dag verder”, “Bedankt!” zegt de mevrouw. Terwijl de deur achter haar dicht valt, denk je “wat een fijne werkplek heb ik toch!”

In het kort

‘t Trefpunt is een dagbesteding met een cadeauwinkel en productieruimte onder één dak. In de cadeauwinkel verkopen we onder andere Urker spulletjes, bijvoorbeeld leuke presentjes of spulletjes voor in huis. In de productieruimte worden productiewerkzaamheden gedaan, die wij voor bedrijven uitvoeren, maar we doen ook klussen voor particulieren bijvoorbeeld trouwgidsen vouwen en nieten, of trouwbedankjes inpakken.

Een creatieve dagbesteding

We zijn een dagbesteding met een arbeidsmatig karakter en hebben daarnaast onze decoratiewinkel waar we ook spullen voor maken. Wij doen productiewerk voor bedrijven op en rondom Urk. Denk hierbij aan halffabricaten in elkaar zetten, producten aanpassen, het inpakken/ompakken/verpakken van producten, etiketteren, wegen, tellen bundelen, kerstpakketten samenstellen en inpakken, goodiebags klaarmaken en nog veel meer.

Onze zelfgemaakte producten worden bij ons in de zagerij gemaakt. Zoals bijvoorbeeld voederhuisjes, nestkastjes, pindaslingers, tuinborden, familieborden, krukjes, kerststerren en werken daarbij ook op bestelling. We maakten onlangs bijvoorbeeld een slagersgids van een hert of een grote paashaas voor een actie in een winkel op Urk. Al deze spullen worden op het trefpunt gezaagd, geschuurd, in elkaar gezet en geverfd. In de zagerij wordt begeleiding geboden door een vrijwilliger of begeleider. Sommige cliënten kunnen d.m.v. herhaling producten zelf in elkaar zetten met houtlijm en een nietpistool. De begeleiding is op de achtergrond aanwezig.

De omgeving

Het Trefpunt bevindt zich midden in het winkelcentrum Urkerhard op Urk. De bus stopt voor het winkelcentrum, waardoor het prima te bereiken is.

Voor wie?

Heb jij een lichte verstandelijke beperking en hou je van Urker spulletjes? Ben jij daarnaast creatief en vind je het leuk om met je handen te werken? Dan ben jij hier helemaal op je plek. Wij hebben bij ‘t Trefpunt verschillende groepen met verschillende mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld meehelpen verkopen in de winkel of productiewerkzaamheden doen.

Op ‘t Trefpunt werken zo’n 18 tot 22 medewerkers per dag. Het is hier dus gezellig druk. De groep bestaat uit vrouwen en mannen van 20 tot rond de 60 jaar met verschillende soorten beperkingen. Dit maakt het een diverse groep. Kom gerust eens kijken om te zien of het werken hier iets voor jou is!

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op