Adres en contact
Trommelhof 1
2201 ZX Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Trommelhof 1
Trommelhof

Tijd voor jouw wandeling van vandaag. Nu loop je nog met begeleiding, maar binnenkort hoop je dit ook alleen te kunnen. Je buurman groeten je met een enthousiast “Hoi!”. Je zit een beetje in je eigen wereld, maar je groet toch terug. Hij lacht naar je. Sociale vaardigheden gaan steeds beter, je begeleider helpt je hiermee met de methode ‘Op eigen benen’. Ook de huishoudelijke taken leer je steeds meer, gisteren heb je voor het eerst zelfstandig afgewassen. Niet alles was even schoon, maar je ben wel trots dat je het zelf hebt gedaan! Gelukkig krijg je hier hulp met alles wat je nog niet zo goed lukt, en een vast dagritme. Zo kun jij een voor jou zo normaal mogelijk leven leiden.

In het kort

Trommelhof 1-2 bestaat uit twee woningen met 24-uursbegeleiding. De medewerkers zijn gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen en jongvolwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Met de methode ’Op eigen benen’ van Invra zorgen we dat je steeds meer voor jezelf kunt denken. We werken samen met jouw ouders om zo goed mogelijk aan jouw wensen te voldoen. Je leert hier onder andere voor jezelf te zorgen en het huishouden te doen binnen en buiten het huis. Daarnaast leer je zelfstandig het huis uit te kunnen. Wil jij graag rustig wonen, op een plek met een huiselijke sfeer waar de dagindeling altijd duidelijk is? Dan is deze groepswoning misschien iets voor jou.

De woning

Trommelhof 1-2 is een grote woning die gesplitst is in twee delen. De twee delen zijn aan elkaar geschakeld door een badkamer (met bad) en een kantoor. Allebei de woningen zijn op dezelfde manier gebouwd, met een eigen entree, woonkamer, en keuken en slaapkamers. Op nummer 1 zijn vier slaapkamers en op nummer 2 zijn er drie slaapkamers. Iedereen heeft aan zijn slaapkamer ook een eigen badkamer, en een kitchenette (kleine keuken). Aan beide huiskamers ligt een omheinde tuin.

Voor wie?

De woning is bedoeld voor kinderen en jongeren van 10-30 jaar. Iedereen heeft een stoornis binnen het autismespectrum, met moeilijk verstaanbaar gedrag. Er zijn kinderen en jongeren van verschillende leeftijden met een verschillende mate van verstandelijke beperking en problematiek.

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over deze woning.

Vrije tijd

In hun vrije tijd vinden bewoners het altijd heerlijk om over het terrein van Noordwijkerduin te wandelen. Soms gaan we ook buiten het terrein een stukje met ze fietsen met de tandem.

De buurt

Trommelhof ligt in de wijk Noordwijkerduin, tegen de duinen aan met veel groenvoorzieningen. Voor autoverkeer is de Trommelhof een doodlopende straat. Voetgangers en fietsers kunnen er wel door. De straat bestaat uit twee aaneengeschakelde hofjes is een u-vorm. Het ene hofje heeft in het midden een lange tafel met banken staan. Het andere hofje heeft in het midden een klein semi-ommuurd grasveldje met een paar bomen. Aan de Trommelhof zitten vooral groepswoningen, maar op de eerste verdieping boven een van de woningen is ook een dagcentrum te vinden.

Woonzorgpark Willem van den Bergh

Terrein Willem van den Bergh is een groot woonzorgpark in de wijk Noordwijkerduin. Je vindt er verschillende andere woningen en dagbestedingen van ’s Heeren Loo. In de wijk zitten onder andere een supermarkt, polikliniek, zwembad, tandarts, mondhygiëniste, fysio en logopedist. Aan de rand van het terrein (Duinzone) ligt ook een hondencrèche, een moestuin met kas en een manege. Trommelhof 1-2 ligt aan een hofje met in totaal dertien woningen en een dagbestedingslocatie.

Het park is gemakkelijk bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Bij de ingang van de wijk is een bushalte met een directe verbinding naar station Leiden.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op