Adres en contact
Trommelhof 13
2201 ZX Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Trommelhof 13
Trommelhof

Het is zondag. Rustdag. Dat geldt zeker voor jou, want jij hebt vandaag heerlijk uitgeslapen! Je rekt je eens uitgebreid uit en gaapt. Wat heerlijk, en wat ligt het bed lekker... Nog even blijven liggen hoor. “Bonk, bonk!”, nee hè, volgens mij wil er iemand binnenkomen in je kamer. “Goedemorgen, wakker worden!” het is je zeer wakkere huisgenoot, Pim. Hij wil graag elke zondag een ochtendwandeling doen. Pff, daar zit je niet op te wachten zeg. Je dacht eens even lekker langzaam aan te doen vanochtend, maar dat wordt hem dus niet. “Kom op nou! Slome!”. Je roept: “Jeetje man, rustig!”. Pim doet je kamerdeur op een kiertje open. Snel schiet je in je kleren en doe je je schoenen aan. Met je gare hoofd trek je de deur open “Oké dan, laten we maar gaan”, en jullie stappen de deur uit.

Tijdens de wandeling komen jullie buurtbewoners tegen, je groet ze vriendelijk. Je kent na een paar weken hier al wat namen. Doordeweeks ga jij naar dagbesteding, je helpt dan bijvoorbeeld met het glas en plastic ophalen, dat vind je mooi. Vooral dat het werk ook buiten is, want het is hier zo lekker groen. En verder is het ook best gezellig met je huisgenoten.

In het kort

Trommelhof 11, 12 en 13 zijn woningen waar wij mensen met een beperking begeleiden. De woningen staan aan de rand van de duinen bij Noordwijk. Op Trommelhof 14 is een dagbesteding (DAC-Trom). Nummer 11 is een woning met 24-uursbegeleiding waar acht mensen wonen. Trommelhof 12 is een semi-gesloten woning: het is een woonplek voor zeven mensen en er is een nood/crisisplek. Nummer 13 is het IC Home, een plek voor mensen met zowel een verstandelijke beperking als psychische problemen.

De woningen van de Trommelhof

Alle woningen zijn gelijkvloers, ruim, licht en voorzien van alle gemakken en aanpassingen voor jou. Elke woning heeft een keuken en een gezamenlijke woonkamer, waarin glas-in-loodramen zitten. Iedereen die hier woont heeft een grote privé-woon/slaapkamer en een eigen badkamer en toilet. Twee bewoners hebben een appartement met een keuken. De slaapkamers liggen om de gemeenschappelijke woonkamer heen en grenzen direct aan het park, waardoor je een prachtig uitzicht hebt!

Wie begeleiden wij op Trommelhof 11-12?

In de Trommelhof 11 wonen acht jongvolwassenen onder begeleiding. Ze hebben allen een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Trommelhof 12 is een woongroep voor zeven ouder wordende cliënten met een ernstige tot matige verstandelijke beperking. De woning heeft een crisisplaats voor mensen van zowel ‘s Heeren Loo als daarbuiten. Kenmerkend voor hen is dat zij moeilijk verstaanbaar en grensoverschrijdend gedrag vertonen.

Wie begeleiden wij bij het IC Home - Trommelhof 13?

De IC home is een woon- en behandelgroep voor zes volwassenen met een ernstige tot matige verstandelijke beperking en zeer ernstige psychische en/of gedragsproblemen. Deze mensen vertonen vaak zeer moeilijk verstaanbaar gedrag. Velen van hen zijn in vorige leefsituaties als het ware ’vastgelopen’, waardoor hun kwaliteit van leven sterk verminderd is en zij weinig perspectief hebben voor de toekomst. IC staat voor Intensive Care. Home staat voor de combinatie van wonen en werken. Waarbij wonen en werken gescheiden is.

We behandelen en begeleiden volgens de behandelmethodiek Triple C. Dit houdt in dat wij werken in de driehoek cliënt, de omgeving van de cliënt en de behandelaar.

Omgeving: woonzorgpark Willem van den Bergh

Trommelhof 11 tot en met 14 staan op het woonzorgpark Willem van den Bergh van ‘s Heeren Loo in Noordwijk. De woning staat op een plein met een picknickbank. Er is genoeg parkeerplek. De Trommelhof ligt op loopafstand van de duinen. Ook kun je een ommetje maken in het park, met veel grasvelden en bos. Op het woonzorgpark kun je van alles doen, van snoezelen tot een bezoekje brengen aan de boerderij. Ook haal je er je dagelijkse boodschappen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op