Adres en contact
Trommelhof 3
2201 ZX Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Trommelhof 3
Begeleid wonen op een hofje

Wonen Woonzorgpark of wijk

Op Trommelhof 3 en 4 wonen verdeeld over twee woningen, 10 cliënten. De woningen worden verbonden door een gezamenlijke keuken. 

In het kort

Op deze woningen op Trommelhof is 24-uursbegeleiding. Op Trommelhof 3 wonen mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Hoe verschillend onze bewoners ook zijn, we zorgen dat iedereen zich veilig en thuis voelt.

De woningen

Op Trommelhof heeft iedere bewoner een eigen slaapkamer en een eigen douche en toiletruimte. De woningen hebben een terras of balkon. Daarnaast hebben alle woningen extra aanpassingen, zoals schuifdeuren, brede deuren met grote draaicirkel en geen drempels. Alle woningen zijn gelijkvloers. Ze hebben een gezellige gemeenschappelijke woonkamer en keuken.

Trommelhof 3-4: begeleid wonen voor mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking

Op Trommelhof 3 en 4 wonen volwassenen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag. Wij zorgen voor de rust en regelmaat die nodig is. We werken met de behandelmethoden Triple C en volgens het principe van de workhomes. Dat betekent dat dagbesteding vanuit de woning wordt gecoördineerd. De werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit kleding ophalen, klusjes doen zoals papier versnipperen etc. De bewoners gaan samen zwemmen, maken muziek en iedereen helpt zo veel hij of zij kan mee met de huishoudelijke taken, zoals je eigen bed verschonen, vaatwasser in en uitruimen, stofzuigen etc. De woning heeft een eigen snoezelruimte voor ontspanning. 

In de vrije tijd wordt er gewandeld, kan er op de eigen kamer tv worden gekeken of doen de bewoners samen een spelletje in de woonkamer.  

Samenwerking met de ouders is heel belangrijk, de bewoners zijn jongvolwassenen waarbij het contact met thuis vaak nog intensief is.

Omgeving

Woonzorgpark Willem van den Bergh

Woonzorgpark Willem van den Bergh, gelegen in Noordwijk, biedt een thuis aan mensen met een beperking en is onderdeel van ’s Heeren Loo. Op het park bevinden zich diverse woningen en dagbestedingslocaties en daarnaast een grote diversiteit aan voorzieningen. Onder andere een restaurant, supermarkt, polikliniek en medische diensten zoals tandarts, fysiotherapie en logopedie. Op het park is er een binnen- en buitenzwembad. Aan de westkant bevindt zich de duinzone met een manege, een speeltuin en een kinderboerderij. Het groene park is ruim opgezet. Er is voldoende ruimte om te leven, werken en ontspannen. Er zijn diverse mogelijkheden voor dagbesteding, zoals werken in de supermarkt, het restaurant of bij dagbestedingslocaties zoals moestuin Villa Tomata.

Het park is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Een bushalte bij de ingang van het park biedt een directe verbinding naar station Leiden. In de duinzone richting het strand bevinden zich extra faciliteiten zoals een paardenmanege, een hondenopvang en een speeltuin. Hier kunnen bezoekers sporten, wandelen en genieten van de natuur. Het park biedt verschillende recreatiemogelijkheden, zoals het buitenbad dat in de zomer geopend is, een footgolf baan en het snoezeltheater Droomdal. Voor cliënten die niet naar een dagbestedingslocatie kunnen gaan, wordt dagbesteding op de woning verzorgd. Het woonzorgpark Willem van den Bergh biedt zo een breed scala aan activiteiten en voorzieningen voor bewoners en bezoekers.

Buiten het park

Je bent lopend binnen 15 minuten op het strand van Noordwijk, via 'de trap van Rinus' die het park met de duinen verbindt.Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op