Adres en contact
Trommelhof 5
2201 ZX Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Trommelhof 5
Begeleid wonen op een hofje

Wonen

De zon schijnt door het glas in lood naar binnen. In de woonkamer hangt een mooie gloed. Je hebt zojuist met je huisgenoten samen gegeten. Eerst nog even wat muziek luisteren op je eigen kamer of samen TV kijken in de huiskamer. Straks ga je nog even in de douche. Van de warme waterstralen word je lekker rustig en dat is fijn aangezien het overdag best druk kan zijn in huis.

In het kort

Op deze woningen op Trommelhof is 24-uurs begeleiding. Elke woning heeft zijn eigen specialisatie. De bewoners van Trommelhof 5 en 6 bestaan uit mensen met hersenletsel, dementie of alzheimer, soms met het syndroom van down of een verstandelijke beperking. De meeste bewoners zijn al wat ouder. Op Trommelhof 7-8 wonen tien mensen met een ernstige meervoudige beperking. Sommige bewoners zitten in een rolstoel, het zorgniveau is hoog. Hoe verschillend onze bewoners ook zijn, we zorgen dat iedereen zich geliefd, veilig en thuis voelt.

De woningen

Op Trommelhof heeft iedere bewoner een eigen slaapkamer en een eigen douche en toiletruimte. De woningen hebben een terras of balkon. Daarnaast hebben alle woningen extra aanpassingen, zoals schuifdeuren, brede deuren met grote draaicirkel en geen drempels. Alle woningen zijn gelijkvloers. Ze hebben een gezellige gemeenschappelijke woonkamer en keuken.

Speciale voorzieningen

In de woning is een lichtplan speciaal voor mensen met visuele beperkingen. Zo hebben zij de juiste verlichting om goed te zien. Verder is er een terras waar je heerlijk van de zon kunt genieten.

Trommelhof 5-6: begeleid wonen voor senioren

Op Trommelhof 5 en 6 wonen senioren met een ernstige verstandelijke beperking. Bij de begeleiding richten wij ons op het ouder worden, dementie/alzheimer en ernstig ziek zijn. Zo nodig geven we ook palliatieve zorg.

We werken met de behandelmethoden Triple C en Urlings. Hiermee zorgen we dat jij als bewoner zoveel mogelijk een gewoon leven kan leiden.

Speciale voorzieningen

De woning bevindt zich op de eerste etage. Er is een balkon met een terras. De woning is bereikbaar met de trap of de lift. Deze is breed genoeg voor een rolstoel of een bed. In de snoezelkamer kunnen bewoners even heerlijk wegdromen met muziek en licht.

Activiteiten

We organiseren activiteiten, zoals carnaval of een huiskamerconcert. Feestdagen vieren we met muziek, lekker eten en drinken. Tijdens kerst mag de versiering in huis niet ontbreken en ligt er voor iedereen een cadeautje onder de boom. De kleine dingen in het leven vieren we met elkaar.


Omgeving

Woonzorgpark Willem van den Bergh, gelegen in Noordwijk, biedt een thuis aan mensen met een beperking en is onderdeel van ’s Heeren Loo. Op het park bevinden zich diverse woningen en dagbestedingslocaties en daarnaast een grote diversiteit aan voorzieningen. Onder andere een restaurant, supermarkt, polikliniek en medische diensten zoals tandarts, fysiotherapie en logopedie. Op het park is er een binnen- en buitenzwembad. Aan de westkant bevindt zich de duinzone met een manege, een speeltuin en een kinderboerderij. Het groene park is ruim opgezet. Er is voldoende ruimte om te leven, werken en ontspannen. Er zijn diverse mogelijkheden voor dagbesteding, zoals werken in de supermarkt, het restaurant of bij dagbestedingslocaties zoals moestuin Villa Tomata.

Op loopafstand van het park ligt het strand van Noordwijk, bereikbaar via 'de trap van Rinus' die het park met de duinen verbindt.

Het park is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Een bushalte bij de ingang van het park biedt een directe verbinding naar station Leiden.

In de duinzone richting het strand bevinden zich extra faciliteiten zoals een paardenmanege, een hondenopvang en een speeltuin. Hier kunnen bezoekers sporten, wandelen en genieten van de natuur. Het park biedt verschillende recreatiemogelijkheden, zoals het buitenbad dat in de zomer geopend is, een footgolf baan en het snoezeltheater Droomdal. Voor cliënten die niet naar een dagbestedingslocatie kunnen gaan, wordt dagbesteding op de woning verzorgd. Het woonzorgpark Willem van den Bergh biedt zo een breed scala aan activiteiten en voorzieningen voor bewoners en bezoekers.


Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op