Adres en contact
Trommelhof 6
2201 ZX Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Trommelhof 6
Begeleid wonen op een hofje

Wonen

De zon schijnt door het glas in lood naar binnen. In de woonkamer hangt een mooie gloed. Je hebt zojuist met je huisgenoten samen gegeten. Eerst nog even wat muziek luisteren op je eigen kamer of samen TV kijken in de huiskamer. Straks ga je nog even in de douche. Van de warme waterstralen word je lekker rustig en dat is fijn aangezien het overdag best druk kan zijn in huis.

In het kort

Op deze woningen op Trommelhof is 24-uurs begeleiding. Elke woning heeft zijn eigen specialisatie. De bewoners van Trommelhof 5-6 bestaan uit mensen met hersenletsel, dementie of alzheimer, soms met het syndroom van down of een verstandelijke beperking. De meeste bewoners zijn al wat ouder. Op Trommelhof 7-8 wonen tien mensen met een ernstige meervoudige beperking. Sommige bewoners zitten in een rolstoel, het zorgniveau is hoog. Hoe verschillend onze bewoners ook zijn, we zorgen dat iedereen zich geliefd, veilig en thuis voelt.

De woningen

Op Trommelhof heeft iedere bewoner een eigen slaapkamer en een eigen douche en toiletruimte. De woningen hebben een terras of balkon. Daarnaast hebben alle woningen extra aanpassingen, zoals schuifdeuren, brede deuren met grote draaicirkel en geen drempels. Alle woningen zijn gelijkvloers. Ze hebben een gezellige gemeenschappelijke woonkamer en keuken.

Speciale voorzieningen

In de woning is een lichtplan speciaal voor mensen met visuele beperkingen. Zo hebben zij de juiste verlichting om goed te zien. Verder is er een terras waar je heerlijk van de zon kunt genieten.

Trommelhof 5-6: begeleid wonen voor senioren

Op Trommelhof 5 en 6 wonen senioren met een ernstige verstandelijke beperking. Bij de begeleiding richten wij ons op het ouder worden, dementie en ernstig ziek zijn. Zo nodig geven we ook palliatieve zorg.

We werken met de behandelmethoden Triple C en Urlings. Hiermee zorgen we dat jij als bewoner zoveel mogelijk een gewoon leven kan leiden.

Speciale voorzieningen

De woning ligt op de eerste etage. Er is een balkon met een ommuurd terras. De woning is bereikbaar met de trap. Ook is er een lift die breed genoeg is voor een rolstoel of een bed. In de snoezelkamer kunnen bewoners even heerlijk wegdromen met muziek en licht.

Activiteiten

We organiseren activiteiten, zoals carnaval of een huiskamerconcert. Feestdagen vieren we met muziek, lekker eten en drinken.
Tijdens kerst mag de versiering in huis niet ontbreken en ligt er voor iedereen een cadeautje onder de boom. De kleine dingen in het leven vieren we met elkaar.


Omgeving

Woonzorgpark Willem van den Bergh

Het woonzorgpark Willem van den Bergh is een groot park in Noordwijk met veel woningen en dagbestedinglocaties van ’s Heeren Loo. In de wijk zijn onder andere een supermarkt, polikliniek, zwembad, tandarts, mondhygiëniste, fysiotherapeut en logopedist. Aan de westkant van de wijk ligt de Duinzone met paarden en een kinderboerderij. Daar kun je wandelen en iets drinken.

Het park is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto.
Bij de ingang van de wijk is een bushalte met een directe verbinding naar station Leiden.

Vrije tijd

Op het woonzorgpark is van alles te doen: ga bijvoorbeeld lekker bewegen, puzzelen, knutselen of snoezelen. Op een aantal van de woningen zorgen we voor dagbesteding.


Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op