Zorgkwekerij Bloemenhof
Adres en contact
Molenkamp 77-79
3853 HG Ermelo
088 036 72 00 Direct aanmelden

Tuincentrum Bloemenhof in Ermelo
Molenkamp 79

Werk of dagbesteding Leren en school Winkel

Prachtige planten, vogelvoer, zelfgemaakte kistjes, verrassende cadeaupakketten en zelfs kippen. Bij Tuincentrum Bloemenhof is er van alles te koop en te doen. Voor ons actuele aanbod zie onze Facebook-pagina. Jij bent de afgelopen weken veel aan het werk geweest met planten en hebt zin in afwisseling. De winterperiode komt eraan, dus jij gaat aan de slag met vogelvoerproducten. Samen met je collega’s praat je over leuke ideeën voor de vogels. Daarna ga je aan de slag met de productie. Je hebt het naar je zin. Wij zijn open van maandag t/m vrijdag van 09:00-16:00 uur. Wij gesloten zijn in het weekend en op feestdagen.

In het kort

Tuincentrum Bloemenhof is gelegen aan Molenkamp 79 in het woonzorgpark in Ermelo. Dit is een dagbestedingslocatie en leerbedrijf voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Op Tuincentrum Bloemenhof kun je veel creatieve dingen doen. Bijvoorbeeld aan de slag met stekken en verpotten, het maken van vogelvoer en houtproducten of het verpakken van producten. Ook is er een winkel waar we de producten verkopen. Als het buiten mooi weer is, werken we in onze grote tuin. In de kassen verzorgen wij planten. Samen kijken we wat jij het leukst vindt om te doen en welke mogelijkheden er zijn. Je leert verschillende vaardigheden, want jouw ontwikkeling staat bij ons voorop!

Bloemen en planten

Kwekerij

Tuincentrum Bloemenhof op het woonzorgpark in Ermelo heeft een gevarieerd assortiment. We hebben vaste planten, maar ook hagen, struiken, bodembedekkers, eenjarigen en in december kerstbomen. Elk jaar voegen wij soorten toe aan ons assortiment. De bestaande soorten proberen wij in de winter door te stekken en te behouden. Zo ontstaat er steeds meer diversiteit in ons aanbod.

Wij zoeken naar planten die goed te onderhouden zijn en tegen een stootje kunnen. Dat is makkelijk voor ons en voor jou. Wij kweken veelal biologisch en laten de planten op natuurlijke wijze groeien, zodat je er lang plezier van hebt.

De houtafdeling

Tuincentrum Bloemenhof heeft een eigen houtafdeling. Wij zagen aanmaakhoutjes, nieten kistjes en timmeren kleine producten. Ook gaan wij een uitdaging niet uit de weg. In overleg kunnen we veel voor jou betekenen.

Wij maken producten, waaronder aanmaakhout. Wij zagen hiervoor afvalhout op een vaste lengte en kloven deze stukken dan met de kloofmachine. Het hout verpakken wij in netzakken en gaat voor de verkoop naar De zaak van Ermelo en lokale benzinestations.

Vogelvoer

Als de temperatuur daalt, stijgt de temperatuur van de kachel in de plantenkas. Daar beginnen wij dan met het maken van vogelvoerproducten om op te hangen, neer te zetten of om weg te geven.

Winkel

Onze winkel staat midden in de maatschappij en is daardoor een echte ontmoetingsplek. In de winkel werken mensen met een verstandelijke beperking, vrijwilligers en begeleiders samen in een team. Omdat wij geen winstgevend bedrijf zijn, hanteren wij uiterst aangename prijzen.

Goodiebags en verpakkingen

Ga je bijvoorbeeld naar een beurs en wil je promotiemateriaal meegeven? Laat ons je goodiebag inpakken of je folders invouwen.

Wil je je vrienden of familieleden verrassen met een origineel zelfgemaakt cadeau? Wil je dat wij het pakketje samenstellen, zodat je er geen omkijken naar hebt? Tuincentrum Bloemenhof heeft prachtige en betaalbare pakketjes. Leuk om cadeau te doen en om te krijgen. De pakketjes variëren van 5 tot en met 25 euro en zijn allemaal leuk verpakt.

Eén keer per maand zijn wij extra open op zaterdag. Iedereen is welkom in onze winkel. Houd Facebook in de gaten voor actuele data.

Zorgkwekerij Bloemenhof: plantenverkoop

Algemene informatie

Voor wie?

Bij Tuincentrum Bloemenhof werken mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking van alle leeftijden. De meeste werkzaamheden zijn vrijwillig, maar er zijn ook mogelijkheden voor betaald werk en stages.

Vrijwilligerswerk

Heb je enige affiniteit met groen en planten en wil je hier graag je tijd aan besteden? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Samenwerkingen

Om te kunnen groeien hebben wij de laatste jaren geïnvesteerd in de samenwerking met scholen en kleinschalige kwekerijen. Wil jij je aansluiten bij ons netwerk? Neem gerust contact met ons op.

Contactgegevens

Tuincentrum Bloemenhof
Molenkamp 79
3853 HG Ermelo
088 036 72 00

Neem ook eens een kijkje op onze Facebook-pagina.

Openingstijden

Wij zijn open van maandag t/m vrijdag van 09:00-16:00 uur.

Wij gesloten zijn in het weekend en op feestdagen.

Zorgkwekerij bloemenhof: ingang terrein

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op