Adres en contact
Tuinstraat 51-51a
7383 XC Voorst
Contact opnemen Direct aanmelden

Dagbesteding De Waterkant in Voorst
Tuinstraat 51a

Werk of dagbesteding

Morgen mag je weer naar de dagbesteding toe. Je hebt zin om de andere mensen in je groep te zien. Je gaat bijzondere activiteiten ondernemen die bij jou passen. Hopelijk is het weer goed genoeg om naar buiten te gaan.

In het kort

Onze dagbesteding heeft een huiselijke sfeer en we vinden het belangrijk dat onze cliënten zich bij ons thuis voelen. Een dag bij De Waterkant begint altijd met een gezamenlijke kop koffie of thee. Daarna kijken we naar het programma van de dag dat elke keer weer anders is. Wel hebben we een aantal vaste momenten. We drinken samen koffie of thee. Samen met onze cliënten doen we de boodschappen bij de supermarkt in de buurt. Iedereen helpt bij het tafeldekken en het klaarmaken van de lunch. Onze gezamenlijke lunch is altijd een gezellig samenzijn. Daar nemen we echt de tijd voor.

De doelgroep

Op dagbestedingslocatie De Waterkant zijn mensen met een verstandelijke beperking van harte welkom. Bij ons is er plek voor jong en oud. De eigen regie van de cliënt staat voorop. Dat betekent dat we goed kijken naar de wensen en mogelijkheden van een cliënt. We maken een programma dat aansluit bij de behoefte van een cliënt en bij wat hij of zij leuk vindt om te doen. We maken ook gebruik van belevingsgerichte methoden zoals massages en werken met materialen die de zintuigen prikkelen.

De activiteiten

Bij de Waterkant organiseren we vaste activiteiten zoals een sport- en spelmiddag en maken we wekelijk samen muziek. Onze kookgroep is een groot succes. Een vaste groep vrijwilligers helpt ons daarbij. Regelmatig hebben we een thema met bijbehorende activiteiten. Zoals een echte beautysalon voor het thema ‘lichaam’. Ook maken we vaak een gezamenlijke wandeling, bijvoorbeeld naar het dorpshuis om gezellig een kopje koffie te drinken.

We werken samen met andere partijen. Zo komt er regelmatig een groep kinderen van de BSO bij ons voor een gezellige ochtend. Jongeren van de groengroep van Pluryn helpen in onze moestuin die door vrijwilligers is opgezet en wordt beheerd. In onze moestuin verbouwen we zelf groenten. Van deze groenten bereiden we met de kookgroep de lunch en de maaltijden. Ook zijn we een belevingstuin aan het maken met kleurrijke bloemen en planten, die mooi zijn om te zien, te ruiken en aan te raken.

Met onze buren in de Benring hebben we nauw contact, zoals met de dagbesteding en de mensen die in de Benring wonen. Onze cliënten en vrijwilligers doen ook vaak mee aan de activiteiten die bewoners en vrijwilligers in de Benring organiseren.

De omgeving

De Waterkant is gevestigd in de Benring in Voorst, een appartementengebouw aan de rand van Voorst. In de Benring is een algemene dagbestedingslocatie gevestigd en worden activiteiten georganiseerd. Op loopafstand zijn winkels, cafetaria’s en restaurants. De bushaltes zijn dichtbij. Voorst ligt aan een prachtig natuurgebied aan de IJssel. Erg geschikt voor wandelingen.

Meer weten?

Wilt je meer weten over de mogelijkheden van dagbesteding De Waterkant? Bel ons dan op: 088 - 036 50 30. Of mail naar klantcontact.oost-nederland@sheerenloo.nl. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Binnenkijken bij De Waterkant?

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het nu helaas nog niet mogelijk om De Waterkant fysiek te bezoeken voor een rondleiding. Neem contact met ons op en wij kijken samen met u wat er wel mogelijk is.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op