Adres en contact
Twente 12-14-16-18
8245 CW Lelystad
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in een groepswoning in Lelystad
Twente 12-14-16-18

Wonen

Ben je volwassen? Zoek je een gezellig en knus huis met een mooie tuin? En vind je het fijn om soms samen met anderen te koken, te eten of spelletjes te doen? Kom dan eens kijken bij onze knusse woning Twente in Lelystad voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Lees verder voor informatie over de woning, de begeleiding en bekijk de foto's. Ook vind je onderaan de pagina een contactformulier.

In het kort

In de 2 woningen aan Twente 12-18 wonen 2 groepen met volwassenen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking onder 24-uursbegeleiding. De bewoners doen veel dingen samen, zoals eten, huishoudelijke klusjes en spelletjes. Als zij dat willen kunnen zij zich ook terugtrekken op hun eigen kamer. De begeleiding gaat uit van wat de bewoner wil en kan, wat hij of zij leuk vindt en wat de bewoner wil leren. Overdag gaan de bewoners naar dagbesteding of hebben dagbesteding aan huis.

Zo kun je wonen

Je woont in 1 van de 2 knusse woningen van Twente in een groen, rustig hofje. In jouw groep heeft iedereen een eigen slaapkamer. De gezellige woonkamer en een keuken met eettafel is voor jullie allemaal. Daar ontmoeten jullie elkaar en ’s avonds eten jullie daar samen. En als je dat wil, kun je ook op je eigen kamer eten. In de ruime achtertuin kun je kunt heerlijk aan een tafel zitten, loungen, schommelen of een dutje doen op de schommelbank.

In onze kleine groep woon je in een gezellige en rustige sfeer. Soms dansen we voor de tv of doen we samen spelletjes samen, zoals sjoelen of spelen met de tovertafel. Iedereen kan meedoen. Maar alleen kijken kan ook. Je helpt mee met huishoudelijke klusjes. Dat is nuttig en gezellig. Samen met een begeleider ga je met een sopje door het huis of vouw je de was op. Of misschien wil je liever stofzuigen. Zo zorgen jullie er samen voor dat het huis netjes is.

Hou je van koken of wil je dat leren? Dan zit je hier goed, want iedereen heeft een vaste kookdag, samen met een begeleider. Je mag dan zelf kiezen wat je gaat koken. Natuurlijk altijd in overleg met de begeleiding, want we willen wel gezond en afwisselend eten. Voor de boodschappen maak je een wandeling naar de supermarkt. Voor veel bewoners een gezellig uitje. Daarom doen we dat vaak. Ook maken we weleens een ritje in de auto of gaan we samen kleren kopen. Eens per jaar gaan we met de groep een lang weekend op vakantie en plannen we leuke uitjes tussendoor.

Op dit moment is er een slaapkamer op de begane grond beschikbaar.

Wie wonen er nog meer?

In locatie Twente wonen 2 groepen, een groep met 7 bewoners die al wat ouder zijn. En een groep met 6 bewoners van begin 50. Overdag gaan de meesten naar de dagbesteding. De oudere bewoners hebben dagbesteding op de woning zelf.

Bijna alle bewoners houden van gezelligheid. Neem Patrick, hij zit graag aan tafel in de keuken, praat over Frans Bauer en over de mooie Mazda die buiten staat. Hij lacht graag en is gek op muziek. Zijn kamer kijkt uit op de grote achtertuin. Jiska helpt bij het opruimen van de boodschappen. Ze houdt van netjes, haar mooie roze kamer maakt ze zelf schoon. Aan tafel in de keuken zit Rosil, zij sorteert de kralen en Sandra maakt een puzzel. Beiden worden vrolijk van zingen of een dansje.

Neem een kijkje

Hoe begeleiden we je?

Een begeleider staat altijd voor je klaar, ‘s nachts is een slaapwacht aanwezig. Je maakt samen met je persoonlijk begeleider afspraken. Bijvoorbeeld over wat je zelf kan en over waarbij en wanneer je ondersteuning wilt. Ook maak je samen een plan voor wat je nog graag wilt leren en hoe je dat gaat doen. Natuurlijk bespreken we dat ook met je ouders of andere familie.Voor de dagbesteding kijk je samen met je begeleider naar wat je leuk vindt, wat je kunt en wat je wilt leren. Daarna gaan we op zoek naar passende dagbesteding.In het begeleidende team is nauwelijks wisseling. Zo zie je steeds dezelfde gezichten.

Om in de woning Twente te kunnen wonen heb je een Wlz VG-indicatie nodig.

Omgeving

Twente 12-18 staat in de woonwijk Landstreken in Lelystad, aan een rustige straat met weinig verkeer. De supermarkt is op loopafstand. Een kapper en een huisarts zijn dichtbij. De woningen liggen vlak achter kanaal het Havendiep, waar je lekker kunt uitwaaien. Met het openbaar vervoer sta je binnen een kwartier in het centrum. Een bushalte is op 5 minuten loopafstand.

Heb je interesse?

Is wonen in de groepswoning Twente iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op 088 - 036 90 30. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur. Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op