Adres en contact
Vaillantlaan 440
2526 AH Den Haag
Contact opnemen Direct aanmelden

Vaillantlaan 440c*
Vaillantlaan

Een bruisende, multiculturele wijk vol mogelijkheden. Dichtbij het centrum van Den Haag, dichtbij de zee met prachtige duinen en dichtbij de leuke plaats Scheveningen. Zelfstandig wonen onder begeleiding of toch liever in een groepswoning? Lees de mogelijkheden van Het Karmijn.

In het kort

Aan de Vaillantlaan in ’s-Gravenhage is het Karmijn gevestigd. Dit is een woon- en werklocatie voor Hindoestaans-Surinaamse mensen met een verstandelijke beperking. Er wonen in totaal 26 mensen. Ook is er plek voor logees. Het Karmijn is opgesplitst in gedeelten. In elk deel woont een specifieke doelgroep, daardoor is begeleiding op maat mogelijk.

Binnen de groepen wonen mensen met verschillende geloofsovertuigingen en culturen. Daarom houden we rekening met rituelen en religieuze feesten. Overdag gaan de bewoners naar dagbesteding binnen het Karmijn.

Het Karmijn

Het Karmijn heeft drie etages. Op de begane grond bevinden zich de dagbesteding en het eetcafé Karmijn. In het eetcafé werken bewoners.

Op de eerste etage zijn twee 2-kamer appartementen waar 2 bewoners begeleid zelfstandig kunnen wonen. Ook is er op de eerste etage een groepswoning voor 6 bewoners en een logeervoorziening. In de groepswoning heeft iedere bewoner een eigen slaapkamer. Zij delen de huiskamer, dubbele keuken en badkamer.

Op de tweede etage zijn ook twee 2-kamer appartementen en een groepswoning met 6 bewoners. De derde etage heeft 4 grote appartementen. Hier wonen mensen die graag op zichzelf wonen. Elk appartement heeft een eigen keuken, woonkamer, aparte slaapkamer en badkamer.

De appartementen liggen aan een overdekte buitengalerij. Alle appartementen hebben een balkon aan de straatzijde.

Het Karmijn is goed toegankelijk voor mindervaliden. In het pand is een lift en bij de woningen is rekening gehouden met bewoners met een lichamelijke beperking.

Omgeving

’s-Gravenhage (Den Haag) is een stad in de provincie Zuid-Holland. De bruisende stad ligt dichtbij de kust (en Scheveningen) en heeft veel voorzieningen. Het Karmijn ligt in de Schilderswijk, vlakbij het station. Het is een multiculturele, drukbevolkte wijk. Veel bewoners van het Karmijn hebben familie in de wijk.

De woning ligt op 20 minuten loopafstand van het centrum van ’s-Gravenhage met leuke winkels, cafetaria’s en restaurants. In de straten rond de woning zitten ook veel cafetaria’s, restaurants en andere voorzieningen. Het wijkcentrum, het gezondheidscentrum, het ziekenhuis en de dagbesteding zijn dichtbij.

Den Haag heeft parken waar je heerlijk kunt wandelen. Een bekend park, en ook meteen een van de grootste in Den Haag, is het Westduinpark. Dit park is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Ook het Zuiderpark is een aanrader. Vanaf de woning is het ongeveer 20 minuten lopen naar het Zuiderpark. Ook de Scheveningse Bosjes of de Pier van Scheveningen zijn zeker een bezoekje waard. Deze locaties zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Voor wie?

Het Karmijn is geschikt voor volwassenen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking (en lichamelijke beperking). De bewoners hebben een Hindoestaans-Surinaamse achtergrond. Verder speelt het Karmijn een belangrijke rol in het verbinden van de bewoners in de wijk.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op