Adres en contact
Van Bergenhenegouwenlaan 2
2685 GB Poeldijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Van Bergenhenegouwenlaan 2a*
Van Bergenhenegouwenlaan

Van Bergenhenegouwenlaan is een residentiële buitenlocatie van ’s Heeren Loo Het Westerhonk voor ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking. De woning is gevestigd in Poeldijk in de gemeente Westland. Deze locatie is zeer geschikt voor cliënten die altijd zelfstandig of met ondersteuning hebben gewoond, maar door het ouder worden of door andere oorzaken meer ondersteuning of begeleiding nodig hebben.

In het kort

Van Bergenhenegouwenlaan 2A, B en C zijn drie woningen in Poeldijk, bedoeld voor ouderen met een verstandelijke beperking mogelijk in combinatie met lichte gedragsproblemen. Op Van Bergenhenegouwenlaan 2A wonen voornamelijk ouderen met een matige verstandelijke beperking, op 2B wonen voornamelijk ouderen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Op 2C wonen voornamelijk ouderen met een lichte verstandelijke beperking in combinatie met dementie en syndroom van Down. Je woont hier binnen het gebouw van het woonzorgcentrum Terwebloem. Je kunt hier meedoen met alle activiteiten en er is dagbesteding aan huis. De nachtdienst van zorginstelling Pieter van Foreest, eigenaar van het gebouw, komt langs wanneer nodig.

De woning

De woning is gevestigd in woonzorgcentrum De Terwebloem van zorginstelling Pieter van Foreest. Een organisatie die ondersteuning, zorg en begeleiding biedt aan senioren. Op deze buitenlocatie is er woonruimte voor achttien ouder wordende cliënten met een verstandelijke- en lichamelijke beperking. Naast de begeleiding en zorg wordt hier ook dagbesteding aangeboden met activiteiten, afgestemd op elk individu en behoefte. Het gehele pand is rolstoeltoegankelijk. Elke woning heeft een gezamenlijke woonkamer met leefkeuken en balkon. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer met badkamer en de nodige voorzieningen. Het creëren van een huiselijke sfeer is belangrijk.


Poeldijk: de omgeving

Poeldijk is een rustig kerkdorp in gemeente Westland. De locatie ligt op loopafstand van het winkelcentrum van Poeldijk waar alle benodigde voorzieningen aanwezig zijn. Het openbaar vervoer beperkt zich tot busvervoer (afstand +/- 500 meter).

Begeleiding en zorg voor ouderen

De van Bergenhenegouwenlaan biedt zorg voor ouder wordende cliënten met een verstandelijke- en lichamelijke beperking. Het aanbod van zorg en begeleiding wordt afgestemd op de behoefte van de cliënt. De nadruk ligt op het behouden van de huidige vaardigheden en het begeleiden van de cliënten tijdens het proces van ouder worden en de daarmee gepaard gaande achteruitgang op lichamelijk, cognitief, emotioneel en sociaal gebied. Bij plaatsingen van nieuwe cliënten op de locatie wordt goed gekeken of een potentiële bewoner past op de woning waar plek is. Het is belangrijk voor alle bewoners dat er een goede groepsdynamiek is.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op